Comunitat Valenciana

Echávarri, sobre encapçalar la llista a Alacant en 2019: "Estic en condicions de ser candidat"

  • ALACANT, 27 (EUROPA PRESS)
Gabriel Echávarri en imatge d'arxiu
Gabriel Echávarri en imatge d'arxiu
Europa Press
Gabriel Echávarri en imatge d'arxiu

L'alcalde d'Alacant, el socialista Gabriel Echávarri, ha assegurat aquest dimarts, en presència del president de la Generalitat Valenciana i secretari general del PSPV, Ximo Puig, que està "en condicions" de ser el candidat del partit a la reelecció en les eleccions municipals de l'any que vé, perquè així ho estableixen els estatuts del partit socialista.

Preguntat per aquesta mateixa qüestió, Puig ha evitat pronunciar-se per "salut democràtica" i per a no "barrejar l'àmbit institucional i de partit. "Qualsevol consideració de caràcter partidari hui no és per a mi una prioritat", ha indicat el 'president'.

L'alcalde està immers en dos causes judicials: processament pel presumpte fraccionament de contractes en la Regidoria de Comerç i investigat per l'acomiadament de la cunyada del portaveu municipal del PP, Luis Barcala, treballadora temporal del consistori.

Echávarri s'ha pronunciat així a preguntes dels mitjans en el Teatre Principal, després de la firma d'un conveni pel qual la Generalitat entra en la gestió del centre al costat de l'Ajuntament i al Banc de Sabadell.

Gabriel Echávarri ha precisat que els estatuts del PSPV "marquen" que els alcaldes són candidats "llevat que el 50 per cent de l'agrupació diga que hi haja primàries". Així, ha subratllat: "Estic en condicions de ser candidat".

A més, i qüestionat per la petició d'explicacions a Puig formulades per la líder del PPCV, Isabel Bonig, davant de possibilitat de repetir com a candidat donada la seua situació processal, Echávarri ha replicat: "La senyora Bonig va dir que jo era com el senyor Francisco Camps, li pregunte si això és bo o és roín; perquè crec que que adora al senyor Camps".

EVITA PRONUNCIAR-SE

Per la seua banda, Ximo Puig ha evitat pronunciar-se sobre la qüestió "per salut democràtica" perquè, segons ha considerat, en cas contrari "es barreja tot", "la tasca institucional amb la partidària".

"És el que passava amb el PP i és el que la senyora Bonig ha transmès permanentment", ha mantingut i ha agregat que els 'populars' "no tenien clara una frontera entre el que era el partit, la institució i fins i tot altres coses".

Així, ha afirmat que el que es fa ara és "enfortir les institucions", que "no són de cap partit, són dels ciutadans". "A través dels partits s'arriba a tindre un representació en un parlament i un govern, però és de tots els valencians. Sóc president de tots, dels qui han votat a qualsevol partit".

"En eixe sentit, quan estic en el meu treball institucional, estic en el meu treball institucional i en aquest àmbit i ací pretenc representar a tots els valencians", ha assenyalat i ha resolt: "Qualsevol consideració de caràcter partidari hui no és per a mi una prioritat".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento