Comunitat Valenciana

Uns 50 afectats per l'ERO de 2011 anuncien una demanda milionària contra Fira València i la Generalitat

  • VALÈNCIA, 17 (EUROPA PRESS)
Fira València
Fira València
J.L.PERALES/FGV - Archivo
Fira València

Mig centenar d'afectats per l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) de 2011 en Fira València -que va ser anul·lat en 2016 pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana- presentaran la setmana vinent dos demandes, una contra la institució firal i una altra contra la Generalitat, per a reclamar els salaris que van deixar de percebre durant quasi set anys, des que es va fer efectiu l'ERO fins a finals de 2017, data en la qual el Tribunal Suprem va confirmar la seua anul·lació.

La reclamació d'aquests diners podria ascendir a "uns 20 milions d'euros", encara que encara s'estan calculant les xifres exactes, ha explicat en declaracions a Europa Press l'advocat dels demandants, Guillermo Llago, qui ha assenyalat que en tot cas estan "oberts a negociar" amb Fira.

El lletrat ha assenyalat que la setmana vinent presentarà una demanda davant el Jutjat social de València contra Fira València per a reclamar els "salaris de tramitació", és a dir, els sous que van deixar de percebre des que van ser despatxats fins que el Suprem va confirmar la seua anul·lació a la fi de 2017, en inadmetre un recurs de Fira València.

Al seu torn, per si es considera que la via administrativa no és l'adequada, presentarà de forma cautelar" una altra demanda contenciós-administrativa davant la Direcció general de Treball de la Generalitat per "responsabilitat patrimonial" davant els "danys i perjuís produïts a uns treballadors despatxats il·legalment", ha subratllat Llago.

Cal recordar que l'ERO de 2011 afectava 106 treballadors. Després de l'anul·lació de l'Alt Tribunal, 68 van demanar la seua reincorporació en l'entitat i se'ls va donar d'alta en la Seguretat Social. No obstant açò, 38 d'ells van acabar formalitzant la seua baixa voluntària i 30 es van reincorporar.

Fa un parell de mesos, a l'agost, Fira València va tancar un acord amb 36 treballadors afectats per l'ERO de 2011 pel qual es va indemnitzar els antics empleats amb una quantitat global de prop de 600.000 euros i aquests retiraven les més de cent demandes que tenien interposades contra la institució firal pel procés de readmissió i acomiadament. No obstant açò, aquest pacte no fa referència a les indemnitzacions pels anys que no han treballat en el recinte firal, quantitats que ara se'n van a reclamar, ha apuntat Llago.

"SILENCI ABSOLUT" DE L'ALCALDE

A més, el lletrat s'ha mostrat "sorprés" davant el "silenci absolut" del president del patronat de Fira València, l'alcalde de València, Joan Ribó, sobre aquest tema. Llago esperava que "un govern d'esquerres" es preocupara pels treballadors, ha apuntat.

DEMANDA SENSE "CAP RECORREGUT"

Per la seua banda, des de Fira València consideren que aquestes noves demandes "no tenen cap recorregut". Fonts de l'entitat recorden que els treballadors han sigut "indemnitzats ja en dos ocasions" i han percebut més 10 milions d'euros a més de les prestacions per atur i per jubilació.

En cas que la seua demanda prosperara, "haurien de retornar" aquestes quantitats, avisen des de Fira, al mateix temps que assenyalen que Fira València es reserva el seu dret a emprendre accions legals.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento