Comunitat Valenciana

BBVA veu "més determinant" per a l'economia valenciana un "bon sistema de finançament" que una quitació de deute

  • El responsable d'Anàlisi Macreoeconòmic del BBVA Research, Rafael Doménech, ha augurat aquest dimecres "bones perspectives" perquè la Comunitat Valenciana puga accedir als mercats financers i en aquest sentit, ha apuntat al nou sistema de finançament autonòmic com "una peça molt important" i "més determinant" que una quitació del deute.
Rafael Doménech i Carlos Rodríguez
Rafael Doménech i Carlos Rodríguez
BBVA RESEARCH
Rafael Doménech i Carlos Rodríguez

Doménech ha realitzat aquestes declaracions durant la presentació de l'informe 'Situació Comunitat Valenciana', al costat del director de la regional Est de Banca d'empreses i Corporacions de BBVA, Carlos Rodríguez, en ser preguntat per si creu que la Comunitat Valenciana podrà finançar-se en els mercats sense necessitat que hi haja quitació del deute.

L'analista creu "sincerament" que "no va a haver-hi quitació" i que es plantejarà més prompte un mecanisme de prolongació de terminis i de condicions de finançament, que a més considera que "ja són molt favorables". En la seua opinió, "un cost de finançament que s'acoste a zero és pràcticament com tindre deute nul".

Segons Doménech, "els mercats financers van a posar les seues expectatives a llarg termini i en com milloren els ingressos recurrents que tinga la Comunitat Valenciana" i en aquest punt "una peça molt important és el nou sistema de finançament autonòmic, crec que que va a ser més determinant" ha apuntat.

En aquest sentit, ha subratllat que "un bon creixement econòmic i un bon sistema de finançament, i independentment del nivell de deute que té la Generalitat en aquests moments, l'accés als mercats es pot produir".

Per al responsable d'Anàlisi Macreoeconòmic del BBVA Research una quitació del deute o una reestructuració de la mateixa "té efectes similars, reduint càrrega financera de nivell d'endeutament del sector públic i no faria molta distinció en açò".

No obstant açò, ha admès que "hi ha consens tècnic quant a que la Comunitat Valenciana està infrafinançada i hui només falta acord polític".

EL FLA "HA BENEFICIAT A TOTS"

En qualsevol cas, ha volgut "posar en valor el que ha significat el Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) per a la Comunitat Valenciana, així com per a altres regions espanyoles". Segons Doménech, ha permès finançar el creixement amb tipus d'interés baixos, la qual cosa "ha beneficiat a tots".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento