Comunitat Valenciana

Oltra diu que el PP "va fracassar" en l'ensenyament de llengües i critica que la seua actitud ara siga "tan destructiva"

  • La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha respost les crítiques del PP al model lingüístic en educació del Consell i ha assenyalat que els qui van collir "un fracàs estrepitós" durant anys en l'ensenyament de les llengües en el sistema educatiu valencià haurien de tindre "una actitud més cooperadora, més constructiva i no tan destructiva".
Oltra en roda de premsa
Oltra en roda de premsa
GVA
Oltra en roda de premsa

Així s'ha pronunciat Oltra en ser preguntada per la petició del PP al Govern perquè no tanque la comissió bilateral per a tractar la llei de plurilingüisme i "obligar" el Consell a "rectificar tot el seu projecte educatiu". Sobre aquest tema, ha destacat que aquesta llei, que és la vigent, "arreplega la doctrina del Tribunal Suprem sobre les llengües vehiculars" en l'ensenyament.

"Qui vullga donar-li més voltes a això és que té poc treball", ha dit, per a agregar que alumnes, centres i docents "estan contents" amb eixa norma i la "immensa majoria dels centres, més del 92%, han triat el seu projecte lingüístic de centre per dos terços del Consell Escolar".

Així, ha reiterat: "Qui vullga confrontar, generar odi i fantasmes, que ho faça, però està fent això, no està fent política, no està millorant la vida de la gent, està fent soroll i això les famílies ho saben, els docents ho saben".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento