Comunitat Valenciana

Puig: "La ZAL estava ja urbanitzada, no havia marxa enrere possible ni des del punt de vista econòmic ni social"

  • El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat que la decisió de donar el vistiplau per part de la Comissió Territorial d'Urbanisme al nou pla especial de la ZAL del port de València és "oportuna" i ha recordat que aquesta zona logística "estava ja urbanitzada, no havia marxa enrere, no era possible ni des del punt de vista econòmic ni social".
Entorn del Port de València
Entorn del Port de València
APV - Archivo
Entorn del Port de València

Així s'ha pronunciat davant la crítica del diputat de Podem Antonio Montiel a aquest dictamen favorable que ha qualificat d'"error estratègic" perquè eixa ZAL "no té dimensions ni costos que la facen atractiva per a la inversió privada".

També ha censurat que es diga que "es mantenen en plena vigència totes les raons estratègiques que en el seu moment es van aportar per a justificar els primers passos d'aquest projecte".

"Lamentem que el seu Consell seguisca creient que les raons estratègiques que va adduir el PP segueixen estant plenament vigents, si les organitzacions ciutadanes que han advertit que portaran als tribunals l'aprovació del nou pla aconsegueixen el seu objectiu, qual serà la posició del Consell?", ha plantejat.

Puig ha recordat que aquest projecte "vé molt des de lluny" i si ara s'haguera hagut de prendre una decisió sobre la ZAL "en eixes condicions no s'haguera pres, òbviament", però ja està urbanitzat i "no havia marxa enrere".

Després de remarcar que el port de València és "fonamental" en termes econòmics i d'ocupació, ha assenyalat que "s'ha pres la decisió oportuna" i les entitats socials i cíviques tenen el dret a acudir als tribunals i en funció del que diguen s'actuarà.

"Cal tancar aquesta situació", ha agregat Puig, que també ha destacat que s'han fet canvis "importants" en el pla per a millorar entre altres qüestions l'aspecte mediambiental". "És fonamental combinar el medi ambient i l'acció econòmica i el treball", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento