Comunitat Valenciana

CCOO PV afirma que no hi ha "res a celebrar" pels elevats nivells de precarietat i la cronificació de l'atur

  • CCOO PV ha denunciat aquest dijous, després de conéixer-se les dades de l'EPA del tercer trimestre que revelen que l'atur ha pujat en 3.000 persones la Comunitat Valenciana, que no hi ha "res a celebrar" perquè "han empitjorat les dades, seguim amb nivells de precarietat laboral elevats, no es crea ocupació, es reparteix i la desocupació es cronifica".

El sindicat, que ha destacat que la taxa de temporalitat a la Comunitat Valenciana segueix superant l'estatal i arriba al 28% en aquest període, ha denunciat la "cronificació d'una precarietat disparada i una cobertura insuficient, que penalitzen la cohesió social i les carreres de cotització, empobrint la dignitat de milers de persones treballadores i futures pensionistes".

"Com podem celebrar el fiançament d'un model precaritzador que està perjudicant gran part de la població treballadora?", es pregunta la secretària d'Ocupació de CCOO PV, Ana María García, que assegura que la recuperació econòmica "ha de notar-se en la creació d'ocupació de qualitat i en condicions dignes".

El sindicat destaca el "preocupant increment" de l'atur de llarga durada, que ja se situa en el 49,6% i un mercat laboral "marcat per l'estacionalitat en el qual milers de persones porten anys en atur, la majoria sense cobertura alguna, la qual cosa els impedeix cobrir necessitats bàsiques i desenvolupar els seus projectes de vida".

Així mateix, destaca que el gènere "segueix pesant en l'atur, amb rostre de dona jove: 15,8% d'homes, davant d'un 18,6% de dones, que es dispara al 38% entre joves menors de 25 anys".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento