Comunitat Valenciana

El director del MuVIM carrega contra l'"OPA hostil" de l'IVAM i diu que defensarà el projecte

  • Ha aconsellat a la direcció de l'IVAM que, en comptes de "somiar" amb eliminar un projecte que rep més visitants que el seu, se centre a recuperar el prestigi i el públic.
  • Hi ha informacions que apunten a la possibilitat que la Diputació traspasse el museu de la Il·lustració al Consell i que es convertisca en una extensió de l'IVAM.
  • Per a Rafael Company les formes de procedir -"les formes són el fons", ha subratllat- han causat "incertesa i angoixa als treballadors" del MuVIM.
Imatge del MuVIM
Imatge del MuVIM
MUVIM/DIPUTACIÓN VALENCIA
Imatge del MuVIM

El director del Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM), Rafael Company, ha carregat contra la possibilitat que este centre cultural es transferisca de la Diputació de Valencià a la Generalitat per a convertir-se en una subseu de l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM). Company ha qualificat eixa hipotètica operació d'"OPA hostil neoliberal per part d'un museu germà" i ha aconsellat a la direcció de l'IVAM que, en comptes de "somiar" amb eliminar un projecte que rep més visitants que el seu, se centre a recuperar el prestigi i el públic.

A més, ha emfatitzat que, "si arriba el moment, la gent del MuVIM defendrà la continuïtat del projecte del MuVIM, una altra cosa és on s'incardina, això no ens correspon a nosaltres". "Vaig a callar jo? Se'n va a callar la gent?", ha plantejat Company, que ha reflexionat sobre el fet que si una altra administració assumira el Museu de Prehistòria "no se li ocorreria transformar-ho en Museu de la Taronja".

El màxim responsable del MuVIM, acompanyat del diputat de Cultura de la corporació provincial, Xavier Rius, han oferit, abans de participar en la presentació d'un nou mural de l'artista Cari Roig, una compareixença per a parlar de les informacions que apunten a la possibilitat que la Diputació traspasse el museu de la Il·lustració al Consell i que es convertisca en una extensió de l'IVAM.

Ahir mateix, el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, assegurava que esta és una qüestió que es troba en "una forma molt embrionària" i caldrà tindre "converses en el temps i veure com acaba". Per la seua banda, des de la Conselleria de Cultura apuntaven que quan la Diputació tinga diverses possibilitats sobre la taula les estudiaran per a encarar el tema "de la millor forma possible per a totes les parts implicades".

"Les formes són el fons"

En la seua opinió, "resulta inconcebible que algú alié a la Diputació imagine el nostre futur sense comptar amb nosaltres". "Si se'ns haguera ocorregut convertir l'IVAM en subseu del MuVIM, li ho haguérem dit al seu responsable polític o al seu director, encara que fora per cortesia", ha retret. Per açò, per a Company les formes de procedir -"les formes són el fons", ha subratllat- han causat "incertesa i angoixa als treballadors" del MuVIM.

També ha recordat que en reiterades ocasions des del MuVIM s'ha lloat la tasca actual de l'IVAM. No obstant açò, li ha recomanat a la direcció d'este centre "un canvi d'actuació i que abans de somiar amb l'eliminació d'un museu més visitat que el propi, potser hauria de centrar-se a recuperar els públics i el prestigi" aconseguit fa anys.

Preguntat per si ha parlat estos dies amb el director de l'IVAM, José Miguel G. Cortés, Rafael Company ha ironitzat en contestar que no i que només va consultar el Facebook i "va ser suficient", ja que en esta xarxa social el museu es va fer ressò de la informació però no la va desmentir.

Programes de l'equip de govern

Per la seua banda, el diputat Xavier Rius ha recordat que, d'acord als programes dels partits que integren l'equip de govern de la institució provincial, tot el patrimoni i serveis de la Diputació estan sotmesos a un estudi per a veure la possibilitat de ser transferits amb la finalitat d'"aprimar" eixa administració per a millorar la gestió dels recursos per als ciutadans.

"Tots, fins a les banderes que pengen a l'entrada de la Diputació, i això, òbviament, inclou el MuVIM però també al museu d'Etnologia o Prehistòria", ha agregat. No obstant açò, ha afirmat, com a diputat de Cultura i portaveu de Compromís, que "en estos moments" no s'ha assegut a parlar "amb ningú de la Conselleria de Cultura de la transferència de cap dels serveis de Cultura".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento