Comunitat Valenciana

Oltra respon Bonig que deixa les conquestes "a 'Don Pelayo'" i prefereix parlar en termes democràtics i no "bèl·lics"

  • VALÈNCIA, 20 (EUROPA PRESS)
Luis Barcala pren possessió com a nou alcalde de la ciutat d'Alacant
Luis Barcala pren possessió com a nou alcalde de la ciutat d'Alacant
Europa Press
Luis Barcala pren possessió com a nou alcalde de la ciutat d'Alacant

La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra ha respost aquest divendres la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, que va assegurar que la "reconquesta" de la Comunitat per part dels 'populars' ha començat a Alacant i ha apuntat que ella deixa "a 'Don Pelayo'" les conquestes i reconquestes i prefereix "manejar-se en termes democràtics, de participació ciutadana, de respecte a la democràcia, que casa millor amb la Constitució" i no "en termes bèl·lics".

Així s'ha pronunciat Oltra en la roda de premsa posterior al ple del Consell en ser preguntada per les afirmacions de Bonig després que el 'popular' Luis Barcala es fera amb la vara d'alcalde a Alacant. "Ja sé que hi ha gent que es maneja en la vida en termes bèl·lics i diuen que van a reconquestar la Comunitat i comencen per Alacant i tenen l'ajuda de Déu", ha ironitzat.

Després del relleu en l'equip de govern alacantí, la vicepresidenta ha assenyalat que "el que toca és donar la benvinguda a l'alcalde" de la segona ciutat de la Comunitat Valenciana i desitja que hi haja "unes relacions institucionals fructíferes, lleials, productives, amables i cordials". "Esperem que les vies de col·laboració amb l'Ajuntament d'Alacant es puguen desenvolupar sense cap incidència", ha dit, per a asseverar que no creu que vaja a haver-hi "massa distorsions" o, almenys, això és el que desitja.

"L'Ajuntament d'Alacant és molt important dins de la Comunitat i els ciutadans es mereixen tindre unes polítiques que responguen les seues expectatives", ha incidit la vicepresidenta i portaveu, que ha felicitat a Barcala "per la seua alcaldia, no pels vots" perquè "va tindre menys que l'altra candidata", Eva Montesinos.

Preguntada sobre si es pot fer algun tipus d'autocrítica per haver arribat a aquesta situació després de la dimissió del primer edil socialista, Gabriel Echávarri, ha indicat que "el Consell no ha de fer-la", sinó que correspondrà "a cada part".

"ANEM A SEGUIR TREBALLANT DES DEL DIÀLEG"

Tampoc considera que el canvi de signe polític vaja a dificultar la tasca de la Generalitat, ja que ha remarcat la voluntat de col·laboració ja que hi ha àmbits amb competències compartides. "Anem a seguir treballant des del diàleg, la cordialitat i la lleialtat institucional amb tots els ajuntament de la Comunitat governe qui governe, perquè ens deguem als ciutadans, no a la sigla que governa", ha incidit.

El Consell espera que "les polítiques que s'han engegat per a rescatar persones, lluitar contra l'emergència social, posar sentit comú en les contractacions o instal·lar la decència en la vida pública tinguen un reflex continuat en l'Ajuntament d'Alacant". "La política està per a millorar la vida de les persones, no per a falsejar els plans generals, no per a saquejar, no per a perpetuar-se en el poder", ha agregat Oltra.

"LA MAJORIA SOCIAL NO ES CORRESPON AMB EL GOVERN"

El que li preocupa com a demòcrata i jurista, ha admès, és que "la majoria social i electoral" que va sorgir a Alacant de les eleccions de 2015 "no es corresponga ara amb el govern", encara que sí amb les regles del joc.

Així mateix, ha lamentat "la pèrdua de qualitat democràtica que suposa la pèrdua de credibilitat quan una persona trànsfuga canvia un govern en contra de la majoria social" i es produeix una escissió entre la voluntat dels vots que va rebre eixa persona i el que ara ha representat, ja passe a Alacant o en qualsevol altre costat. "Eixes coses afebleixen la democràcia i és en eixa mesura en la qual em preocupa" la situació, ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento