Comunitat Valenciana

La Guàrdia Civil recupera 15 mòbils, 727 euros, 20 lliures i atén 300 auxilis en La Tomatina

  • El Dispositiu de seguretat per a l’esdeveniment va estar format per un total de 700 agents de diferents cossos policials i sanitaris.
  • Es van realitzar 868 proves d'alcoholèmia i de droga, dels quals nou han sigut positius en alcohol i dos en drogues.
  • Segons el delegat del Govern a la Comunitat, enguany s’han registrat menys infraccions i delictes que l’any passat.
Buñol celebra un año más su tradicional Tomatina.
Buñol celebra un año más su tradicional Tomatina.
EP
Buñol celebra un año más su tradicional Tomatina.

La Guàrdia Civil va recuperar 15 mòbils, 727 euros, 20 lliures i s'han atès 300 auxilis durant la celebració de la Tomatina aquest dimecres, segons el balanç de seguretat facilitat per la Delegació del Govern, que destaca que enguany no s'ha registrat cap agressió sexual, ni robatoris amb violència, mentre que els furts es mantenen en la trentena.

L'Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil ha realitzat 868 proves d'alcoholèmia i de droga, dels quals nou han sigut positius en alcohol (19 el passat anys) i dos en drogues (cinc en 2016).

El delegat de Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, ha subratllat que s'han registrat menys infraccions i delictes que l'any passat "i açò és gràcies al treball del dispositiu de seguretat que ha fet una excel·lent labor de prevenció i també gràcies al civisme de la gent".

Ampli dispositiu

Moragues ha felicitat a tot el dispositiu que s'ha desplegat en la Tomatina 2017, compost per més de 700 persones entre Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, bombers, personal sanitari, membres de Protecció Civil i voluntaris.

"El vostre treball ha contribuït al fet que l'únic protagonista fóra la tomaca. D'aquesta manera, la Tomatina es reforça com a Festa d'Interés Turístic Internacional", ha afegit.

Enguany, el dispositiu s'ha reforçat i ha adaptat després dels últims atemptats, contemplant les mesures corresponents al vigent nivell 4 d'activació del Pla de Prevenció i Protecció Antiterrorista i al reforç establit el 19 d'agost. Els efectius de la Guàrdia Civil van augmentar un 5% i es va blindar l'accés al recinte amb vehicles policials.

En el dispositiu ha participat, entre uns altres, uns 200 agents de la Guàrdia Civil, amb personal de seguretat ciutadana de les Unitats Territorials afectades, Companyia de Requena, així com components de les diferents especialitats de la Guàrdia Civil com a Agrupació de Trànsit, Grup de Reserva i Seguretat, Seprona, Grup de Muntanya, helicòpter, Grup Cinològic, i Unitat de Seguretat Ciutadana de la Comandància de València. Es va establir una oficina de denúncies mòbils i es va comptar amb el suport d'un gendarme, amb motiu del conveni de col·laboració amb les Policies Europees.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento