Comunitat Valenciana

El PP critica la limitació de propostes en el Debat de Política General: "És la llei mordassa de Puig i Oltra"

  • VALÈNCIA, 4 (EUROPA PRESS)
Isabel Bonig atén als mitjans en imatge d'arxiu
Isabel Bonig atén als mitjans en imatge d'arxiu
PPCV
Isabel Bonig atén als mitjans en imatge d'arxiu

La portaveu del PP en Les Corts, Isabel Bonig, ha criticat durament la proposta firmada per PSPV, Compromís, Podem i Ciutadans per a reformar el reglament i limitar a 12 les propostes de resolució que cada grup pot presentar per al Debat de Política General: "És la llei mordassa de Puig i Oltra amb el suport de Podem i, desgraciadament, de Ciutadans".

Així s'ha manifestat en declaracions als mitjans la presidenta del PPCV, que ha lamentat que l'únic fi d'aquesta iniciativa és, al seu juí, "fer callar la tasca de l'oposició". Encara que ha admès que els seus vots són insuficients per a frenar aquesta modificació, ha assegurat que votaran en contra i ha incidit en el seu rebuig "total i absolut".

El portaveu socialista, Manolo Mata, ha lamentat que el PP està "en pla extraterrestre" perquè tots menys els 'populars' veuen la necessitat de racionalitzar aquest debat, que "la política no es fa a pes" i la necessitat d'actuar "amb sentit comú", conciliar, apostar per l'ecologia i reduir costos en hores extres per a debatre propostes que "queden en un calaix". "El PP ha de tornar a la terra", ha assenyalat.

Des de Compromís, el seu síndic, Fran Ferri, ha recordat que aquest debat és "caòtic" i calia ordenar-ho. "A ningú se li limita el nombre de línies, podran ficar tots els campanars que calia millorar, hi ha espai suficient per a escriure el que vullga, fins i tot el que està malament", per la qual cosa ha negat que es tracte d'una llei mordassa". "Millorem la qualitat del debat, facilitem la comprensió del que es parla", ha indicat.

Antonio Estañ (Podem) ha criticat durament l'al·lusió a la llei 'mordassa' realitzada per Bonig: "Ens pareix vergonyós, està anant gent a la presó". Segons ha argumentat, aquesta era una reforma pendent per a aconseguir un debat "útil, comprensible, no al pes", i ha incidit que el PP "podrà seguir fent els mateixos nyaps que l'any anterior i seguir usant el seu victimisme i demagògia" amb aquesta posició "irracional i absurda".

La portaveu de Ciutadans, Mari Carmen Sánchez, ha recordat que el format actual és "poc interessant i poc o gens atractiu per a la ciutadania" i ha contestat al PP que ells també són oposició i no perceben eixe interés de "bloquejar" la seua acció, sinó que només es busca que les propostes que es presenten "siguen les prioritàries". "El treball cal fer-ho pensant en la ciutadania, no presentar propostes al pes amb nocturnitat i traïdoria", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento