Comunitat Valenciana

Apareixen pintades amb simbologia nazi en la seu de Compromís a València

  • La coalició ha lamentat en Twitter la "visita del feixisme intolerant en la seu nacional de Compromís".
  • Avançen que presentaran una denúncia davant la Policia Nacional i la Fiscalia per amenaces i delictes d'odi.
Apareixen pintades en la seu de Compromís
Apareixen pintades en la seu de Compromís
COMRPOMÍS
Apareixen pintades en la seu de Compromís

La seu de Compromís, situada a la plaça del Pilar de València, ha patit un atac aquesta nit per part d'un grup que ha pintat la façana amb simbologia nazi, com esvàstiques i emblemes de les SS, i ha escrit insults en diverses persianes de la seu, segons ha informat la coalició en el seu compte de Twitter on lamenta la "visita del feixisme intolerant en la seu nacional de Compromís".

Des de Compromís han avançat que presentaran una denúncia davant la Policia Nacional i la Fiscalia per amenaces i delictes d'odi. "A pesar que aquests grups d'ultradreta no representen la societat valenciana, és preocupant la impunitat que senten per a atacar i tractar d'intimidar organitzacions democràtiques que defenen les llibertats com Compromís", ha indicat la formació en un comunicat.

Compromís denuncia que es tracta de la segona vegada en menys de quinze dies que pateix "l'odi i la intolerància de qui no respecta els valors de la llibertat, la convivència, la diversitat i la igualtat propis d'un Estat Democràtic".

"Continuarem amb la valentia i el somriure que ens caracteritza treballant pel benestar de les persones que viuen en el nostre territori, un territori amb una ciutadania oberta, acollidora i solidària que res té a veure amb els valors feixistes que aquests tipus de grups minoritaris representen", ha subratllat la formació.

Davant aquest atac, tots els partits polítics amb representació en les Corts, en atenció als mitjans de comunicació, han condemnat aquesta acció i han demanat baixar "el llistó de crispació".

"Atacs de l'extrema dreta radical"

En concret, el síndic de Compromís, Fran Ferri, ha condemnat "l'atac" i ha lamentat que les pintades les hagen patit hui ells en la seua seu però "altres dies han sigut en la d'altres partits polítics". "Condemnem aquests atacs de l'extrema dreta radical que ataca la nostra democràcia i la nostra ciutat i que no caben en aquesta societat que ha d'unir-se contra aquesta extrema dreta perquè perda eixa sensació d'impunitat que ara mateix té", ha subratllat.

Per la seua banda, la síndica de Cs en la cambra autonòmica valenciana, Mari Carmen Sánchez, ha mostrat la seua "condemna a aquest atac" i ha subratllat que Espanya és "un país en el qual la pluralitat i la llibertat política existeixen". "Abans de res la llibertat ideològica i d'expressió", ha remarcat.

Així mateix, la portaveu adjunta de Podem, Beatriz Gascó, ha condemnat el succeït i ha lamentat que pintades similars aparegueren fa uns dies en la seu de la formació 'morada' a la Pobla de Vallbona.

"Guerra dels garrots"

Des del PSPV, Manolo Mata ha lamentat la "guerra dels gargots" que s'està produint i que està convertint la situació en "una guarderia" i deixant València "feta un fàstic". Al seu juí, "caldria baixar un poc el llistó de la crispació" perquè "açò és gargot contra gargot".

"Lamentem que en la seu dels partits polítics es facen aquest tipus de pintades i que hi haja gent que utilitze el gargot com un instrument de comunicació lamentable", ha reprovat.

Per la seua banda, la portaveu adjunta del PPCV, María José Català, ha insistit que la seua formació està en contra de "tot acte de vandalisme i d'ofensa tant a les persones que participen de la vida pública" com contra els escarnis, les persones que increpen els responsables polítics i els atacs a les seus.

"Nosaltres hem rebut moltíssims atacs. Jo personalment he rebut escarnis en la meua pròpia casa i és veritat que sempre s'han agraït les mostres de solidaritat i afecte i de suport de la resta de grups polítics", ha admés per a indicar que des de PP ara noten "més intensitat en eixa solidaritat que en altres moments".

No obstant açò, ha insistit que per al PP "el correcte i sempre ho hem fet és dir que aquestes qüestions no han de passar, que el nostre país necessita els polítics i la política", per la qual cosa ha fet una crida "a la tranquil·litat i la sensatesa", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento