Comunitat Valenciana

Oltra davant la vaga de bombers forestals: "La nostra part està feta"

  • "Estem esperant que el Ministeri d'Hisenda resolga açò en el menor temps possible", ha explicat.
  • Segons la vicepresidenta, l'objectiu és aconseguir un cos unificat de bombers, una cosa que necessita "diàleg".
Bomberos forestales concentración inicio huelga
Bomberos forestales concentración inicio huelga
EUROPA PRESS
Bomberos forestales concentración inicio huelga

La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, ha afirmat aquest divendres, davant la vaga de bombers forestals, que el Consell ja va aprovar el reglament que era condició per a la pactada "dignificació salarial" d'aquests professionals i falta ara que el Ministeri d'Hisenda done el vistiplau. Per tant, ha indicat: "La nostra part està feta, estem esperant que el Ministeri d'Hisenda resolga açò en el menor temps possible".

Així ho ha indicat en la roda de premsa posterior al ple del Consell, en la qual ha posat en valor l'acord del dijous entre Tragsa i els sindicats i ha subratllat que "s'ha avançat molt aquesta legislatura" i se segueix treballant perquè aquests bombers puguen passar des d'eixa empresa pública de l'Estat "a l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències i si no fóra ací, a una entitat de dret públic dependent de l'agència, de manera que siguen treballadors de la Generalitat".

A llarg termini, ha assenyalat, l'objectiu és aconseguir un cos unificat de bombers, una cosa que necessita "diàleg". Preguntada sobre l'advertiment del president de la Diputació d'Alacant, el 'popular' César Sánchez, que acudirà a la justícia si es lleven les competències sobre bombers a la corporació, ha indicat que d'un dirigent provincial "s'espera un poc més de responsabilitat" i que "abans d'amenaçar" s'assente a parlar.

Ha ironitzat en assenyalar que "li ha agafat el gust" a acudir als tribunals, però per a anar "has de tindre alguna cosa que dir", no es pot arribar i "dir que algú va a matar algú".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento