Comunitat Valenciana

L'extresorera del PPCV Yolanda García diu que "no tenia funcions" i no va tindre "cap tipus de tracte" amb Fira València

  • La que fóra tresorera del PP entre 2008 i 2012, Yolanda García, ha assegurat aquest dijous en la comissió d'investigació de les Corts Valencianes sobre la gestió de Fira València que era "una tresorera sense funcions" i, per tant, ha negat que haguera de revisar la comptabilitat, així com qualsevol tipus de responsabilitat o coneixement que existia una factura que el PP no havia abonat a la institució firal pel congrés que va celebrar allí el partit al juny de 2008.
Extresorera del PPCV Yolanda garcía en la Comissió de les institutciones firals
Extresorera del PPCV Yolanda garcía en la Comissió de les institutciones firals
EUROPA PRESS
Extresorera del PPCV Yolanda garcía en la Comissió de les institutciones firals

"Amb Fira València no vaig tindre cap tipus de tracte o relació professional o política, no puc aportar res a aquesta comissió", ha assegurat la també exdiputada 'popular' en les Corts, que ha assegurat que "sempre és un plaer tornar a aquesta casa" encara que haja sigut "per error", atés que ella no va formar part del comité organitzador del congrés ni era tresorera quan es va celebrar eixe conclave, en el qual Mariano Rajoy va eixir reelegit president del partit.

Així, ha explicat que fins a finals de 2008 ella era una "afiliada de base" i no va participar, per tant, en cap reunió del comité organitzador, no tenia cap capacitat de contractació i tampoc va rebre la factura. Un jutjat va condemnar l'any passat al PP a abonar 568.511 euros més interessos a Fira València per la cessió del recinte.

L'extresorera ha mantingut durant tota la seua compareixença i les reiterades preguntes dels grups que quan va assumir el càrrec a la fi de 2008 era un càrrec de nova creació i no apareixia en els estatuts, per la qual cosa no tenia funcions. Sí formava part, per aquesta condició, del Comité Executiu Regional del PPCV, en el qual ha afirmat no recordar que es parlara d'eixa factura.

Segons ha dit, no era aquest l'òrgan al que havia d'arribar cap requeriment de pagament en tractar-se d'un òrgan polític i creu que "ho parlarien les persones que ho hagueren de parlar". "Jo no he tingut eixa responsabilitat, ho sent en l'ànima", ha remarcat.

Sobre el procediment dins del partit per a rebre factures, autoritzar-les i pagar-les, ha assegurat que existeix una persona, el gerent, que està "contractat per a eixos efectes" i ella "no tenia eixa funció". "Si no existeixen funcions no pot existir responsabilitat", ha dit, de revisar la comptabilitat, que corresponia a la gerència.

Ha explicat que el PP té un CIF únic i la gerent envia els comptes a Madrid i allí es consoliden, i en ser preguntada sobre si no es va preocupar en cap moment de la situació econòmica del PP o com es pagaven les factures, ha assenyalat que "es paguen d'una manera absolutament legal", amb les "dificultats" que tenen aquest i altres partits de liquiditat. Així mateix, ha agregat: "No es pot entendre la corrupció mai".

García ha insistit que "sempre hi ha hagut un sistema de pagaments que era legal" i no ha conegut "cap altre sistema de pagaments", encara que ha apuntat no voler entrar a parlar sobre cap qüestió relacionada amb Gürtel en tractar-se d'un procés sub iudice.

En ser preguntada pel diputat de Ciutadans Tony Woodward sobre si va ocupar la gerència regional de juny a novembre de 2008, segons la informació que consta en la instrucció d'eixe cas, ha indicat que per a haver ocupat eixes funcions "hauria d'haver existit un contracte, haver tingut una firma i eixes funcions" i ella mai va tindre res d'això.

També ha indicat que els grups "posen l'accent en eixa factura" quan Fira València "és moltíssim més gran" i "potser han d'ampliar mires".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento