Comunitat Valenciana

PP demana a Consell i Govern protecció per als tripulants del pesquer de Santa Pola i que informen les seues famílies

  • La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV), Isabel Bonig, ha criticat que "ningú del Consell del Botànic ni del Govern de Pedro Sánchez s'haja posat en contacte amb la família dels espanyols que viatgen en el pesquer de Santa Pola (Alacant) i que va rescatar 12 immigrants fa uns dies", per la qual cosa ha demanat que se'ls informe perquè pateixen "angoixa i desassossec".
Isabel Bonig (arxiu)
Isabel Bonig (arxiu)
I.CABALLER/CORTS VALENCIANES
Isabel Bonig (arxiu)

Bonig ha assenyalat en Les Corts que al PPCV li pareix "bé" que el president de la Generalitat, Ximo Puig i la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, "s'afanyen a dir que acullen els immigrants que van eixir de Líbia", però els ha recordat que en eixe vaixell "hi ha dotze tripulants que són de Santa Pola" i ha criticat que "ningú del Consell ni el Govern d'Espanya s'hagen posat en contacte amb ells".

"Les seues famílies pateixen angoixa i desassossec davant la falta de notícies" i "sabem que no és un problema fàcil, perquè és un problema internacional, però ni el president del Consell, del PSPV, Ximo Puig, ni la vicepresidenta de Compromís, Mónica Oltra, poden llevar-se el problema de damunt", ha assenyalat Bonig.

Ha explicat que aquest dimarts es va posar en contacte amb la família del patró del vaixell, i va conéixer de primera mà "la situació d'angoixa que estan vivint". "Ens vam comprometre personalment amb ells a traure al debat polític la seua situació, una situació dramàtica, davant la falta de notícies per part del Consell i de Sánchez", ha indicat.

Així, ha recordat que tant Puig com Oltra "tenen una responsabilitat" i en cas que no facen front al problema, ha subratllat que es posarà en contacte amb el Ministeri d'Exteriors perquè "es duguen a terme les negociacions necessàries i perquè se li done informació a les famílies que en aquests moments està desemparada, sola i sense informació".

"Cal protegir les persones que viatgen en eixe pesquer. Cal pensar en els 12 compatriotes que en un acte de solidaritat van arriscar la seua vida i el seu treball i que ara estan abandonats a la seua sort", ha incidit.

Bonig ha recordat que és el Govern d'Espanya governat pel PSOE qui té les competències en matèria de relacions amb la UE i internacionals i que, per tant, ha d'assumir la seua responsabilitat. Per açò, ha instat Puig a "cridar el ministre d'Exteriors, Josep Borrell, per a actuar".

El CONSELL "PENSA EN TOTS"

Fran Ferri, síndic de Compromís, ha defès que quan el Consell va oferir els llocs valencians per a acollir l'embarcació ho va fer "pensant en tots" tant en els immigrants com en la tripulació. "La preocupació és per tots. Quan nosaltres pensem en el pesquer pensem a tot el món i la voluntat del govern valencià és que tots arriben sans a la nostra terra i es treballarà en eixe sentit", ha defès.

Per la seua banda, Manolo Mata, del PSPV, ha posat en valor que la Comunitat Valenciana va donar "una punyada de solidaritat" amb l'acolliment de l'Aquarius i "va a seguir donant punyades de solidaritat". Ha admès que aquesta qüestió depèn de les autoritats europees, però ha remarcat que el mar "no pot ser un cementeri de persones". Per tant, ha remarcat que si hi ha un pesquer "ací al costat" i en la costa valenciana, "cal dir-li a tot el món que estem disposat a acollir-ho".

Per a Antonio Woodward, de Cs, existeix un "problema" amb un "goteig continu" però "sense que tinguem una solució real de la UE que és qui realment ha de decidir sobre aquests temes", per la qual cosa ha urgit a prendre les "mesures necessàries", mentre que el secretari general de Podem, Antonio Estañ, ha advocat per que els governs "prenguen les opcions més ràpides i segures".

No obstant açò, ha puntualitzat que s'ha de pensar una proposta general que traslladar a la UE sobre aquesta qüestió perquè, al seu juí, no es pot dependre de "la voluntat dels diferents països".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento