Comunitat Valenciana

El Consell inicia el tràmit per a adjudicar-se un immoble del cas Blasco

  • "La gent no només vol la conseqüència penal, sinó que es retorne fins als últims cèntims", explica Oltra.
  • Abans de culminar l'operació, el Consell ha de realitzar la depuració de la situació jurídica dels immobles.
  • Seran ja 4 els immobles que han passat al Consell com a conseqüència de la responsabilitat civil pel cas Blasco.
Oltra en roda de premsa
Oltra en roda de premsa
TWITTER MÓNICA OLTRA
Oltra en roda de premsa

El Consell ha autoritzat a l'Advocacia de la Generalitat perquè puga sol·licitar al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) l'adjudicació d'un altre immoble propietat d'un dels condemnats pel cas Blasco, amb l'objectiu de recuperar per a les arques públiques "els diners espoliats per la trama" perquè "la gent no només vol la conseqüència penal, sinó que es retorne fins als últims cèntims que es van robar", ha assenyalat la vicepresidenta i portaveu Mónica Oltra.

Es tracta d'un bé integrat per un pis, plaça de garatge i traster situat en el carrer Carcaixent de Castelló que va ser propietat de Marcial López, en el seu moment president del patronat de la Fundació Cultural i d'Estudis Socials (Cyes).

Va ser embargat en virtut de la sentència del Tribunal Suprem de 3 de juny de 2015 amb la qual es va posar fi a la peça referida al desviament d'1,6 milions d'euros en subvencions destinades al tercer món i dels quals es va apropiar la trama vinculada a l'exconseller Rafael Blasco en 2008. La sentència va determinar, a més de les penes de presó i inhabilitació, una responsabilitat civil per import de 1.623.840 euros.

La subhasta

Per a fer front a la mateixa, l'òrgan judicial va embargar diferents immobles propietat personal de Marcial López, que posteriorment van ser trets a subhasta. Aquest pis (amb traster i garatge) de Castelló va eixir a subhasta per un preu de 204.393,97 euros. Només va haver-hi una única licitació, pel 31% del preu de licitació, que suposava únicament 64.900 euros.

Després d'açò, tal com assenyala la Llei d'Enjudiciament Civil, es va comunicar a la Generalitat, per ser part creditora, que podia sol·licitar l'adjudicació d'aquest immoble, que es planteja fer efectiva pel 70% del valor de la subhasta (143.075,78 euros).

Abans de culminar l'operació, el Consell ha de realitzar la depuració de la situació jurídica dels immobles amb la finalitat de certificar, entre d'altres, possibles càrregues que pogueren pesar i, una vegada efectuada aquesta comprovació, procedir a fer efectiva, si escau, l'adjudicació.

En cas de culminar-se l'adquisició d'aquest pis, seran ja quatre els immobles que han passat a les mans del Consell com a conseqüència de la responsabilitat civil dels condemnats pel cas Blasco.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento