El mercat de Sant Antoni treu partit a la seva història

Una de les vitrines que informa sobre l’evolució de Sant Antoni.
Una de les vitrines que informa sobre l’evolució de Sant Antoni.
AJUNTAMENT DE BARCELONA
Una de les vitrines que informa sobre l’evolució de Sant Antoni.

L’afluència al mercat de Sant Antoni de Barcelona, amb més de 20.000 visitants diaris entre setmana, està essent un èxit després de la seva reforma, però les actuacions municipals per fer-lo encara més atractiu no s’aturen. Des de fa quatre dies, el recinte ha començat a incorporar vitrines i plafons per donar a conèixer la seva història i la del punt de la ciutat on està ubicat, des de l’època romana fins a l’actualitat. El 17 de setembre, apunta la responsable del Pla Bàrcino del Servei d’Arqueologia de Barcelona, Carme Miró, estaran tots instal·lats.

Aquests elements permetran contextualitzar estructures com la muralla contruïda entre els anys 1644 i 1647 que es va trobar al subsòl en fer la remodelació i ja és visitable.

També hi haurà informació sobre les vies que han travessat el lloc al llarg de la història, entre elles la Via Augusta, la principal en l’època de la fundació de Bàrcino, cap a finals del segle I A. C.

A més, les vitrines i plafons faran referència a l’arquitectura del ferro sorgida arran de la revolució industrial del segle XIX, que és la que l’arquitecte Antoni Rovira i Trias va escollir per dissenyar el recinte, inaugurat l’any 1882. Va ser el primer mercat d’aliments cobert de la capital catalana construït fora de les antigues muralles de Barcelona.

La Via Augusta, encara amagada

A Sant Antoni encara queden assignatures pendents, entre d'altres, la museïtzació de les restes d'un tram original de la Via Augusta. El gerent de l'Institut Municipal de Mercats, Màxim López, explica que aquesta està prevista el proper mandat, que entre aquest mes i l'octubre es farà l'aprovació urbanística d'un local no alimentari que no està obert i que s'està treballant per adjudicar un espai veïnal al subterrani.

Al novembre s'hauran acabat de retirar les carpes provisionals que van albergar el mercat durant la seva reforma.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento