Una graellada al mig del carrer

Són les 9.20 hores del dia 6 de juny del 2009. Com cada any, El Cor d'Horta organitza el Dia del Comerç al Carrer, en què les botigues presenten els seus productes en les parades que posen en els carrers.

Aquest fet, per si sol, seria anecdòtic tot i que acaben tallant vies del barri i dificultant la vida diària dels veïns. Però no només això. A aquestes primeres hores del matí, ja tenim la casa plena d'olor de fum. I això ens durarà fins ben entrada la tarda si no plou, cosa que desitjo de tot cor.

El motiu és molt senzill. Des de fa un parell o tres d'anys, coincidint amb aquesta jornada, instal·len una enorme graella per rostir un vedell, però aquest any ja s'han passat de rosca.

Al bell mig de la Baixada de la Plana, i a pocs metres de les cases, enguany han instal·lat la graella i han encès el foc. No crec que sigui el lloc més adient per organitzar aquesta mena d'actes, i menys en l'època en què estem vivint. Espero que en anys futurs, es busquin altres llocs en què molestin menys a la gent que vivim allà.