Comunitat Valenciana

Santamaría nega duplicitat de funcions entre la gestora del PP municipal i regidors i valora el seu treball

  • El president de la Junta Gestora del PP de València ciutat, Luis Santamaría, ha negat qualsevol duplicitat de funcions amb el Grup Municipal Popular a l'Ajuntament i ha indicat que l'objectiu de totes les activitats desenvolupades pel PPCV a la ciutat és el de "reforçar la posició del grup municipal, en coordinació amb ells".

Santamaría s'ha manifestat en estos termes en una roda de premsa en la qual ha presentat una sèrie d'iniciatives d'esta formació per a la ciutat de València, segons han informat els populars en un comunicat.

El president de la gestora ha destacat el "treball important" dels regidors i ha situat l'adversari polític del PP en la figura de l'alcalde Joan Ribó. "Fiscalitzar les seues polítiques és el que esperen de nosaltres els valencians i així ho anem a fer des de les institucions i des del partit perquè la nostra posició tinga més eco", ha explicat.

Pel que fa a la continuïtat de la gestora, ha reiterat que "ara que va a haver Govern a Espanya s'activarà el calendari de processos congressuals en el PP", i alhora ha esperat que el regional i el local de València "siguen com més prompte millor". Santamaría ha expressat a més el seu desig que el pròxim president o presidenta del PP de la ciutat de València "siga elegit per les bases".

CRÍTIQUES ALS PROCESSOS PARTICIPATIUS

D'altra banda, el popular ha denunciat que els 7 milions d'euros destinats a la millora d'infraestructures dotacionals dels barris a través de propostes veïnals no recullen les principals problemàtiques dels ciutadans, per la qual cosa l'execució de la política participativa de l'alcalde Joan Ribó està "cada vegada més allunyada dels valencians".

Santamaría ha analitzat els processos participatius llocs en marxa per l'Ajuntament de València, i ha considerat que els diners destinats a esta iniciativa municipal no recullen problemes com "la brutícia dels nostres carrers" o "el lamentable estat d'algunes places i jardins com el jardí del Túria o la plaça de Benimaclet", que "en no poques ocasions es convertixen en escenaris de botellots que generen soroll i malestar als veïns", segons ha informat el PP en un comunicat.

El Popular ha manifestat que el procés d'enguany presenta canvis notables respecte al de l'any anterior que "redunden en una menor capacitat de participació dels valencians, ja que els projectes han de ser avalats per 30 persones i eviten les reivindicacions individuals a les quals tenen dret tots els valencians".

El president de la gestora ha indicat que "el tripartit no està còmode escoltant a la gent i per a evitar que el projecte fracasse el PP va a participar activament en este procés donant veu als veïns".

Enesta línia, ha assegurat que fins a hui, les reunions celebrades han registrat "poca participació i falta d'assistència de tècnics municipals", i alhora ha precisat que este procés va a costar als valencians 221.000 euros, "per al que s'ha recorregut a 18 contractes menors".

Així, ha anunciat que representants del PP van a participar en les reunions dels grups de treball anunciades per l'Ajuntament, que se'n van a fer en els districtes i seran obertes als veïns.

"BRILLA PER LA SEUA ABSÈNCIA"

Des del PP han animat als ciutadans a presentar les propostes que en les polítiques municipals "brillen per la seua absència", ha explicat Santamaría, qui ha citat exemples com les destinades a millorar l'accessibilitat en els barris; a millorar la seguretat viària de vianants, ciclistes i vehicles i les de millora de la qualitat mediambiental.

El calendari establit per a abordar les activitats té tres fases. La primera es desenvoluparà fins al 13 de novembre amb reunions amb les associacions en els 19 districtes de la ciutat, de les quals sortirà un document per a la seua tramitació posterior.

La segona -des de l'1 de desembre fins al 23 de gener-, on es desenvoluparan els estudis de viabilitat per part de l'ajuntament i que el PP vigilarà atentament. I la tercera -des del 24 de gener fins al 13 de febrer-, on es produirà la votació ciutadana, període en el qual es farà una planificació conjunta perquè cada militant del PP usi el seu dret de vot de manera coordinada perquè isquen projectes defensats per este partit, han apuntat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento