Comunitat Valenciana

Puig sobre la detenció de Rodríguez: "Quan s'haja avançat en la investigació, parlarem de derivades polítiques"

  • ALACANT, 27 (EUROPA PRESS)
Ximo Puig, aquest dimecres a Benidorm
Ximo Puig, aquest dimecres a Benidorm
EUROPA PRESS
Ximo Puig, aquest dimecres a Benidorm

El president de la Generalitat valenciana i secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha reclamat ser "extremadament prudent" pel que fa a la detenció del president de la Diputació de València i alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, en el marc de l'operació Alqueria, desenvolupada aquest mateix dimecres, i ha apuntat que hi haurà "derivades polítiques" quan avance una investigació sobre un cas que, si es limita únicament a unes contractacions realitzada fa algun temps, no ha considerat corrupció.

Així, ha considerat que si la situació es deriva "d'una contractació que es va produir fa algun temps respecte d'uns assessors, directius, de l'empresa pública de la Diputació, sincerament, si solament fóra això, tindrà unes conseqüències jurídiques". "Però realment no em pareix que siga una qüestió que tinga res a veure amb la corrupció", ha postil·lat.

Puig s'ha pronunciat així en atenció als mitjans a Benidorm (Alacant) on ha assistit al costat de la reina Letizia a la clausura de les XI Conferències Mundials Helen Keller i les cinquena Assemblea Anual de la Federació Mundial de Persones Sordcegues.

"Estem veient aquesta qüestió amb la màxima prudència", ha dit a preguntes dels mitjans i ha opinat que "cal ser és absolutament prudent i veure en quins termes es produeix aquesta situació, perquè en aquests moments no sabem gens i de fet no tenim més notícia que la que ha aparegut en els mitjans de comunicació".

"Es prendran totes les decisions oportunes, en el moment oportú i quan se sàpia de què s'està parlant", ha sostingut, abans de reconéixer que és conscient "de la gravetat de la qüestió, perquè efectivament per a nosaltres és una situació difícil, però cal veure com s'administra sabuda la informació i veient les conseqüències des del punt de vista jurídic".

Preguntat per si havia prevista alguna reunió per a aquesta vesprada, ha dit que "no", perquè "primer cal saber exactament de què se li acusa i saber exactament què hi ha perquè no tenim cap coneixement".

SENSE RELACIÓ AMB LA CORRUPCIÓ

Qüestionat pels delictes que suposadament se li atribueixen a Rodríguez, Ximo Puig ha incidit: "Vostés saben més que jo; no sé més que el que s'ha dit en els mitjans".

Així, ha considerat que si la situació es deriva "d'una contractació que es va produir fa algun temps respecte d'uns assessors, directius, de l'empresa pública de la Diputació; sincerament, si solament fóra això, tindrà unes conseqüències jurídiques, però realment no em pareix que siga una qüestió que tinga res a veure amb la corrupció".

Finalment, preguntat per la petició de dimissió de Ciutadans, el secretari general del PSPV ha assegurat "potser" el partit 'taronja' té "més informació" que ell; i ha manifestat que ell "mai" demanaria la dimissió de "cap responsable polític" sense conéixer "de què s'està parlant".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento