Comunitat Valenciana

Naix un lleó marí a l'Oceanogràfic

  • L'Oceanogràfic de València ha viscut este estiu el naixement de la primera cria de lleó marí en les instal·lacions. El nou exemplar, de nom Tina, ja té tres mesos i es troba "perfectament", segons ha informat l'aquari en un comunicat.
Tina, el león marino nacido en el Oceanogràfic
Tina, el león marino nacido en el Oceanogràfic
OCEANOGRÀFIC
Tina, el león marino nacido en el Oceanogràfic

Es tracta d'una femella de lleó marí californià (Zalophus californianus), la primera cria d'esta espècie que naix a l'aquari, ja que els seus pares (Nit i Thiago) són dos exemplars juvenils que enguany han arribat satisfactòriament a la maduresa sexual i s'han reproduït.

L'embaràs ha durat gairebé un any, com és habitual en les femelles d'esta espècie. Tina pesa al voltant de 18 quilos i es troba en període de lactància, que durarà previsiblement al voltant d'un any.

Per este motiu, es troba "permanentment" baix les atencions de la seua mare i, de moment, seguiran en una instal·lació aïllada perquè puguen estar tots dos "tranquils".

Durant estos tres mesos, ha mostrat una evolució "adequada" baix la supervisió dels veterinaris i l'equip de cuidadors, que destaquen que "és una cria molt juganera i inquieta". Després d'este període, es pot confirmar que el procés ha estat "tot un èxit".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento