Comunitat Valenciana

Consell obri una investigació a l'empresa encarregada del manteniment de la Ciutat de la Justícia després de l'incendi

  • La Conselleria de Justícia, Gabriela Bravo, ha anunciat la creació d'una investigació interna i reservada sobre el treball de l'empresa contractada per la Generalitat per a prestar el servici de manteniment dels sistemes de seguretat de la Ciutat de la Justícia de València que aclarisca les circumstàncies de l'incendi registrat este diumenge i que ha obligat a tancar este dilluns les instal·lacions.
Incendi en la Ciutat de la Justícia
Incendi en la Ciutat de la Justícia
BOMBEROS VALENCIA
Incendi en la Ciutat de la Justícia

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha declarat inhàbil el dia 11 "per raons de força major" per a dur a terme les tasques de neteja i ventilació de tot l'edifici després de l'incendi, que ha afectat els jutjats de Primera Instància i Instrucció nombres 1, 2, 3 i 4, situats en la segona planta de l'edifici.

Sobre este tema, Bravo, després de visitar este diumenge les dependències judicials de la capital valenciana, ha explicat que serà "una prioritat absoluta" la tasca de neteja i reconstrucció tan prompte com es duga a terme la valoració dels danys. "Anem a declarar la situació d'emergència per a poder actuar directament i a la major rapidesa possible per a dur a terme les tasques de reparació dels jutjats afectats i tornar a la normalitat com més prompte millor", ha afirmat.

En este sentit, i fins que se sàpia el contingut de l'informe que està realitzant el Cos Municipal de Bombers de València sobre les causes del sinistre, la consellera ha assegurat que la Generalitat i el TSJ treballen "en total coordinació" perquè els jutjats afectats pel foc recuperen la normalitat "el més ràpidament possible".

Per açò, este dilluns se celebrarà una reunió entre la consellera Gabriela Bravo, la presidenta del TSJ, Pilar de la Oliva i el degà dels jutges de València, Pedro Viguer.

La conselleria va sol·licitat al TSJ que es declare inhàbil este dilluns, 11 de setembre i que se suspenga l'activitat processal i jurídica en la Ciutat de la Justícia de València durant 24 hores. Així, es considerarà este dilluns com si fóra un dia festiu, per la qual cosa els jutjats de guàrdia funcionaran amb total normalitat en la Ciutat de la Justícia.

ELEMENTS TÒXICS

El foc es va originar en el jutjat de Primera Instància i Instrucció número 3, i va afectar altres tres òrgans unipersonals, i una bona part del material calcinat contenia plàstics que podrien haver emès elements tòxics.

Per açò, els tècnics de la Conselleria de Justícia han aconsellat el tancament d'un dia per a netejar i ventilar adequadament i assegurar-se que no existix cap tipus de risc per a la salut dels funcionaris, operadors jurídics i usuaris en general de la Ciutat de la Justícia, a més d'evitar les molèsties que la forta olor deixada per l'incendi pot provocar, segons ha explicat la Generalitat.

"No ens anem a arriscar a tindre un altre problema, esta vegada de salut, si milers de persones que usen estes instal·lacions estan huit hores en un ambient on pot haver-hi elements tòxics", ha assenyalat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento