Comunitat Valenciana

Prop de 60 restaurants participen enguany en València Cuina Oberta

  • La 19 edició de l’esdeveniment se celebrarà del 18 al 28 d’octubre.
  • Les reserves poden realitzar-se a través de la web de la fundació Turisme València.
Presentación de la 19 edición de València Cuina Oberta
Presentación de la 19 edición de València Cuina Oberta
JOSÉ CUÉLLAR/AYUNTAMIENTO DE VALÈNCIA
Presentación de la 19 edición de València Cuina Oberta

Prop de 60 restaurants de València acostaran a "tots els públics" els "millors" menús de les seues cartes en la 19 edició de València Cuina Oberta-Restaurant Week, la cita gastronòmica que permet realitzar dinars i sopars en famosos establiments gastronòmics de la ciutat a "preus assequibles".

València Cuina Oberta-Restaurant Week es desenvoluparà enguany al llarg de deu dies, entre el 18 i el 28 d'octubre pròxims. Les reserves per a degustar els plats que compondran aquesta oferta turística es poden realitzar des d'aquest dimecres a través de la pàgina web de la fundació Turisme València, entitat encarregada d'impulsar i organitzar aquesta iniciativa.

La primera tinent d'alcalde en l'Ajuntament de València i regidora de Turisme, Sandra Gómez, ha presentat aquesta jornada en roda de premsa la nova edició del certamen, que com ha dit, pretén "promocionar i fomentar" València no solament com a destinació turística per la seua història i patrimoni sinó també com a "destinació gastronòmica imprescindible".

Gómez ha valorat que els xefs i cuiners valencians posen el seu "talent" i el seu treball per a "traure el millor de les seues cuines" a l'abast de tots els valencians i visitants. Així mateix, ha considerat que d'aquesta manera "els restaurants vertebren la ciutat" i contribueixen com a "elements de promoció turística" i "atractiu".

Presentació al Celler Agrícola de Proava

L'edil ha assenyalat que açò es produeix en un moment en el qual València ha destacat com a "Capital de l'Alimentació" i en el qual està considerada com "un dels millors rebosts del món", amb productes propis i de proximitat que "els cuiners saben potenciar" per a "traure el millor". En aquesta edició es podran degustar plats com clòtxina valenciana al curri verd, rovellons en escabetx balsàmic o 'all i pebre' de rap.

La presentació de la 19 València Cuina Oberta-Restaurant Week s'ha celebrat en el Celler Agrícola de Proava, el més antic de València i un espai que data del segle XIII. Al costat de Gómez ha comparegut un representant de la Junta Directiva de Proava -institució sense ànim de lucre destinada a promoure els productes agroalimentaris de la Comunitat Valenciana--, David Fra, i el doctor Enrique Genoll, membre de la Societat Valenciana d'Hipertensió Arterial.

Sandra Gómez ha manifestat que a través de València Cuina Oberta es pretén a més de posar a l'abast de "tots els públics" menús "amb talent", promocionar i fomentar plats "equilibrats" i saludables i "la dieta mediterrània".

Premis i tallers

En aquest context ha emmarcat tant el premi que la Societat Valenciana d'Hipertensió Arterial atorga al menú més saludable d'aquest certamen com els tallers que s'organitzen per a xiquets amb l'objectiu d'inculcar en ells hàbits saludables.

Aquests últims, els tallers Gastrociència Kids, estan dirigits a xiquets d'entre 5 i 12 anys i organitzats per la Universitat de València. En aquesta edició tindran lloc els dies 19 i 26 d'octubre en el Mercat de Colón, ha precisat la responsable municipal.

Així mateix, Gómez ha avançat que en aquesta edició de València Cuina Oberta el celler Nodus oferirà un maridatge gratuït de vins, blanc i negre, en tots els menús per a menors de 30 anys els dilluns, els dimarts i els dimecres. Igualment, el certamen comptarà amb una edició especial de la Mostra de Vins en la Plaça del Mercat el dissabte 27 d'octubre i el diumenge 28 d'octubre.

David Fra ha destacat que l'oferta de València Cuina Oberta es completarà amb el muntatge de quinze casetes, també en la Plaça del Mercat de València, entre La Llotja i el Mercat Central, per a exposar "productes de proximitat i agroalimentaris de la Comunitat Valenciana". A més, el 26 d'octubre hi haurà un tast maridatge en El Celler.

Conscienciar a través de la gastronomia

Tant Fra com Enrique Rodilla han valorat la celebració de València Cuina Oberta i han agraït la possibilitat de participar en ell. El doctor ha destacat la importància de poder conscienciar a través de la gastronomia de la necessitat de tenir hàbits d'alimentació saludables per a prevenir i reduir els riscos de dolències com la hipertensió arterial.

En la presentació de la nova convocatòria del certamen s'han lliurat els guardons de l'edició anterior. El primer premi al Millor Menú Cardiosaludable ha sigut per al restaurant Le Marquís, mentre que el restaurant Trident de l'Hotel Neptú ha sigut el guanyador, per tercer any, del premi al millor menú de Cuina Oberta.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento