Comunitat Valenciana

Puig felicita a Delegació de Govern per evitar els intents de "la ultradreta" per a fer "un 9 d'octubre negre"

  • El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat aquest dimecres l'actuació duta a terme per la Delegació del Govern amb el dispositiu desplegat durant el Dia de la Comunitat perquè "alguns elements de la ultradreta intentaven fer del nou d'Octubre altre nou d'Octubre negre i això, afortunadament, no ho ha aconseguit".
Dispositiu policial durant el 9 d'Octubre, policia, manifestació, comissió
Dispositiu policial durant el 9 d'Octubre, policia, manifestació, comissió
EUROPA PRESS
Dispositiu policial durant el 9 d'Octubre, policia, manifestació, comissió

Puig s'ha pronunciat en aquests termes davant els mitjans de comunicació a Brussel·les, en ser preguntat per una valoració de la jornada d'aquest dimarts. "Felicitar el delegat del Govern, Juan Carlos Fulgencio, per l'actuació que s'ha tingut per a preservar la llibertat dels ciutadans", ha destacat.

Al seu juí, aquest 9 d'Octubre va ser "un dia positiu per a la Comunitat Valenciana" perquè es va explicitar la seua "voluntat d'autogovern, ganes d'avançar, de viure junts i que hi ha una societat plural amb idees diferents i això és bo, el que passa és que cal expressar-les però des del respecte". Ha considerat que "les persones que no són respectuoses, insulten i intenten agredir són absolutament minoritàries a la Comunitat".

Puig ha valorat que per a aquest 9 d'Octubre, "hi havia una certa prevenció" a causa del "cert risc" que hi havia per part d'"alguns elements de la ultradreta que intentaven fer del nou d'Octubre altre nou d'Octubre negre". "I això afortunadament no ho han aconseguit i la societat valenciana ho va viure des de l'alegria", ha reivindicat, per a destacar que "això és el que és la Comunitat", una comunitat "oberta i en la qual cada persona té el seu dret, la seua llibertat per a celebrar el nou d'Octubre com desitge".

PAS AVANT

Així mateix, ha considerat que es va donar "un pas avant per a millorar la visibilitat de la Comunitat Valenciana". Ha recordat que l'any passat "lamentàvem les imatges de l'enfrontament", mentre que la jornada d'enguany ha comptat amb la visita per primera vegada del president d'Espanya i "més enllà de les concrecions, està clar que hi ha una voluntat clara del govern d'intentar atendre el que és just per als valencians", ha agregat.

En aquest sentit, Puig ha assenyalat que des de la Generalitat Valenciana es va deixar "clar" que les reivindicacions valencianes "són absolutament vigents governe qui governe a Espanya".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento