Comunitat Valenciana

CCOO PV lamenta no poder celebrar el descens perquè depèn de l'impuls dels contractes de temporada

  • La secretària d'Ocupació de CCOO PV, Ana García Alcolea, ha lamentat aquest dilluns no poder celebrar un descens de l'atur sostenible, "sinó dependent de l'impuls de la contractació de temporada i la precarietat sobre la qual se cimenta la puixança hostelera i del sector serveis" i ha posat el focus en la taxa de cobertura, que es fixa en el 48,2 per cent.

La responsable del sindicat ha reiterat la "preocupació" de CCOO PV pel fet que "ni la mitat de la població en atur reba cap tipus de prestació". Alcolea ha exigit el desbloqueig de la Iniciativa Legislativa Popular de Renda Mínima Garantida, "paralitzada" en el Congrés i que el Consell "agilitze" la tramitació de la Renda Valenciana d'Inclusió Social.

CCOO segueix reclamant que cap persona que poguera ser beneficiara del PAE o del PREPARA quede "sense protecció" i que es desenvolupe normativament "una racionalització de les prestacions per atur, per a evitar la desprotecció i que el canvi en les prestacions no cause encara més perjuís a persones en situacions molt complicades".

"El Govern del Partit Popular va deixar que finalitzaren tots dos programes sense establir mesures que pogueren substituir-los, incomplint així el seu compromís de tindre una solució abans del 30 d'abril. Urgeix donar resposta a situacions d'emergència després de l'esgotament de recursos durant anys de cerca infructuosa d'ocupació", ha alertat la secretària d'Ocupació de CCOO PV.

Segons les dades del Ministeri, 6.327 persones han abandonat les llistes del Servei Valencià d'Ocupació i Formació durant el mes de maig, amb el que el total d'aturats se situa en 374.216. "Les xifres de contractació no deixen lloc a dubtes: s'han realitzat 188.146 contractes, 29.401 contractes més, però s'ha incrementat al 90% el percentatge de contractació temporal", ha apuntat el sindicat.

Per a CCOO, la possible terciarització de l'ocupació "pot indicar un menor pes d'altres sectors, i particularment l'industrial, un sector en el qual l'EPA del primer trimestre de 2018 ja mostrava un descens d'ocupats de 373.500 a 359.300".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento