Comunitat Valenciana

Moragues demana prudència als conductors i que consulten les carreteres davant "una setmana complicada"

  • El delegat del Govern d'Espanya a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, ha demanat aquest dilluns als conductors "prudència" i "cautela" i que s'informen de l'estat de les carreteres abans d'eixir perquè, segons la predicció d'Aemet, va a ser una setmana "complicada" amb "pluges, gel i fred".
Neu a Morella
Neu a Morella
FACEBOOK AYUNTAMIENTO DE MORELLA
Neu a Morella

Moragues, després de reunir-se amb el president de Creu Roja a la Comunitat, Javier Gimeno, ha explicat que estan "molt pendents de la meteorologia i com evolucionen les carreteres" ja que "s'està passant constantment de nivell groc, que implica restriccions per a vehicles pesats, a verd".

Així, sobre les 12:00 hores d'aquest dilluns en els més de 2.000 quilòmetres de carreteres de l'Estat a la Comunitat Valenciana només segueix en nivell groc el tram de la N-232 entre els quilòmetres 63 a 77,4, de Morella a la província de València. En canvi, ja està verd el tram entre els quilòmetres 63 a 77,4, el Port de Querol, i s'ha passat també a verd en l'A-23 el quilòmetre 47 a 62,500.

Moragues ha insistit a demanar prudència i en cas de restriccions o de corts "no eixir si no és completament necessari". En eixe sentit, ha destacat que les Administracions públiques estan "atentes, pendents i preparades" i amb "els protocols en marxa i un dispositiu molt important de mitjans materials i humans" preparat.

Així, el Pla de Serveis Viaris Hivernal a la Comunitat Valenciana inclou més de 1.000 efectius, 52 màquines llevaneu, 5,6 milions de quilos de sal i 948.000 litres de salmorra per a afrontar l'hivern.

Així mateix, l'equip humà del pla ho integra 200 efectius dels centres de Conservació de Carreteres de l'Estat i més de 850 agents de la Guàrdia Civil de Trànsit. A ells, caldria sumar els efectius de la Guàrdia Civil de Seguretat Ciutadana i efectius de Creu Roja.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento