Comunitat Valenciana

El detingut per llançar a la seua exparella d'un tercer pis va quedar en llibertat al juny al no demanar ningú presó

  • El detingut en la matinada d'aquest divendres després de presumptament llançar a la seua exparella d'un tercer pis a Sagunt (València) estava en llibertat amb mesures cautelars després d'haver sigut denunciat al juny de 2017 per maltractaments per la dona ja que en la vista convocada pel magistrat per a decidir sobre la seua situació ningú va demanar el seu ingrés a la presó.
Cotxe de Policia
Cotxe de Policia
ARCHIVO
Cotxe de Policia

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, el detingut, que al migdia d'aquest divendres encara no havia passat a disposició judicial, té, com a mesura cautelar, un orde d'allunyament en vigor des del 28 de juny, després que la parella denunciara diversos episodis de violència davant el jutjat de Violència sobre la Dona número 1 de Sagunt.

En aquella ocasió, el jutge, que li imputava un delicte de maltractaments, li va imposar la prohibició de residir o acostar-se a Sagunt, tal com van sol·licitar el fiscal i l'acusació particular. El magistrat va convocar la vista en la qual les parts poden sol·licitar la presó del detingut en la qual ni Fiscalia ni l'advocat de la víctima ho van sol·licitar.

Per tant, segons el TSJCV, si les acusacions no sol·liciten presó, el jutge no pot acordar-ho i va quedar en llibertat. En la seua interlocutòria del mes de juny, el jutge explicava que "en el present cas si bé existeixen indicis bastants per a estimar responsable criminalment del delicte de maltractaments en l'àmbit familiar a J. L. S. S., al no haver-se sol·licitat la presó per cap de les parts, procedeix acordar la seua llibertat provisional".

No obstant açò, a més del desterrament sol·licitat per les acusacions, el magistrat li va imposar la prohibició d'acostar-se a la víctima a menys de 500 metres i de comunicar-se amb ella per qualsevol mitjà i estava obligat a comparéixer periòdicament en el jutjat.

El jutge va acordar igualment mesures civils: va atorgar a la mare la guarda i custòdia de la filla de tots dos, menor d'edat, i l'ús de la vivenda familiar.

La detenció d'aquest home l'han dut a terme aquesta matinada agents de la Policia Nacional hores després que presumptament llançara a la seua exparella des d'un tercer pis d'una vivenda de Sagunt (València), en presència de la filla de tots dos, menor d'edat, segons ha informat la Prefectura Superior de Policia en un comunicat. La dona va ser atesa conscient i amb una ferida oberta en el cap.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento