Comunitat Valenciana

Beneyto afirma que la "soledat del final" de Barberá "ha sigut el més trist del món"

  • Mayrén Beneyto, exregidora de Cultura a l'Ajuntament de València, ha afirmat, emocionada, que sent "indignació, tristesa i amor" per Rita Barberá, amb qui va treballar durant 24 anys "sense un problema ni mig". Segons la seua opinió, la soledat del final "ha sigut el més trist del món" i ha lamentat que "se'n va una gran dona, que ha sabut ser discreta, ha sabut estar al seu lloc i ha sigut una gran governant".

Beneyto s'ha pronunciat així en declaracions als mitjans de comunicació a la seua arribada al tanatori municipal de València, on descansen les restes de l'exalcaldessa de la ciutat.

L'exedil, interpel·lada per si de cas creu que va afectar Barberá l'eixida del PP, ha respost que està "segura" d'això. "Estar apartada de tots aquells que han sigut els seus companys i els seus amics ha sigut el pitjor per a ella", ha dit.

Beneyto considera que Barberá ha sigut "valenta durant molt de temps" perquè volia que tots els valencians i tot Espanya "saberen que ella era innocent". "Ella volia defensar-se, però amb el suport del partit en el qual ella va militar tota la seua vida i pel que ha tingut tant d'afecte i tanta estima", ha manifestat.

Respecte a les declaracions efectuades per l'expresident del Govern José María Aznar, ha afirmat que no coneix les paraules concretes però ha reiterat que a Rita Barberá li va doldre no estar en el partit que ella havia creat i "al qual li havia donat tants èxits". A més, ha dit que va ser "fidel" al PP i "mai va permetre que ningú parlara malament de la seua gent".

També ha assegurat que en l'última legislatura, Rita Barberá "en cap moment" va pensar anar-se'n: "De fet, jo ho vaig parlar amb ella, però va romandre en el càrrec perquè s'ho van demanar María Dolores de Cospedal i el seu gran amic Mariano Rajoy".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento