Comunitat Valenciana

Cs demana actes dels projectes lingüístics de centres valencians per a "comprovar que no es vulnera la legalitat"

  • Ciutadans (Cs) ha sol·licitat en els ajuntaments de la Comunitat Valenciana on té representació institucional totes les actes de l'elecció dels projectes lingüístics de centres escolars. La diputada de Cs i portaveu d'Educació en el Congrés dels Diputats, Marta Martín, ha explicat que l'objectiu d'aquesta iniciativa és "conéixer què passos s'han donat per a l'aplicació del nou model lingüístic per a comprovar que no es vulnera la legalitat".
Marta Martín, diputada de Ciudadanos.
Marta Martín, diputada de Ciudadanos.
CIUDADANOS - Archivo
Marta Martín, diputada de Ciudadanos.

Aquest procés de comprovació s'inicia, segons la formació taronja,

després de "les queixes manifestades per alguns pares sobre possibles irregularitats comeses".

"Per a descartar que açò estiga passant, a través dels consells escolars municipals es reclamaran els documents on es detalla el procediment emprat per al debat i l'aprovació dels projectes lingüístics en cada centre", apunta Martín a través d'un comunicat.

Amb aquesta "tasca d'investigació" Cs assegura que pretén "saber el que està passant en tots i cadascun dels col·legis de la Comunitat Valenciana i si, més enllà de vulnerar els drets dels xiquets i els pares, el Consell està permetent que es vulnere la seua pròpia llei".

QÜESTIÓ D'INCONSTITUCIONALITAT

La diputada ha alertat a més de que "si el projecte lingüístic del centre en el qual han basat les eleccions és el que va posar el 'decretàs Marzá', no cal oblidar que té oberta una qüestió d'inconstitucionalitat".

Marta Martín ha insistit que Cs "va a batallar per la transparència i el respecte màxim als xiquets i als pares, en tant no puguem derogar la Llei Plurilingüisme".

Aquesta iniciativa de la Secretaria d'Acció Institucional va unida a la bateria de preguntes que ha registrat la diputada autonòmica de Cs en les Corts Valencianes, Merche Ventura, que ha exigit conéixer "com va a garantir el Consell que el projecte lingüístic del centre es realitze conforme a la normativa de 2018". I és que, per a Ventura, "les contínues denúncies i queixes de pares al llarg de tota la Comunitat Valenciana generen molts dubtes i poca confiança en el projecte educatiu del Consell".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento