Comunitat Valenciana

Turisme anuncia un Centre Internacional de Gastronomia a Dénia

  • "Serà el centre neuràlgic de la gastronomia mediterrània, un centre de referència per a la defensa i projecció del nostre producte i gastronomia", ha dit Colomer.
  • "El 91 per cent de les activitats turístiques de la comarca de la Marina Alta estan lligades a la gastronomia, que és el principal actiu" econòmic, segons l'alcalde.
  • Tot i que tindrà la base en esta població, el projecte es "ramifica en tot el territori de la Comunitat Valenciana".
Gamba roja, un dels productes més característics de Dénia
Gamba roja, un dels productes més característics de Dénia
DNA FESTIVAL
Gamba roja, un dels productes més característics de Dénia

La localitat de Dénia (Alacant) comptarà amb un Centre Internacional de Gastronomia que tindrà la seua base en esta població però que es "ramifica en tot el territori de la Comunitat Valenciana, ja que és un projecte autonòmic amb múltiples derivades en el territori".

El responsable de Turisme ha realitzat este anunci durant la presentació de l'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, en l'esmorzar informatiu 'Forum Europa. Tribuna Mediterrània', organitzat per Nova Economia Fòrum i patrocinat per Bankia, informa la Generalitat a través d'un comunicat.

Francesc Colomer ha explicat que el seu departament està treballant per a la posada en marxa d'esta iniciativa, en col·laboració amb l'Ajuntament de Dénia, l'àmbit universitari, cuiners i productors.

Ha augurat que "serà el centre neuràlgic de la gastronomia mediterrània, un centre de referència per a la defensa i projecció del nostre producte i gastronomia més autòctona, a més d'un centre d'innovació i desenvolupament de projectes amb els quals seguir a l'avantguarda".

Productes autòctons i la cuina tradicional

Per la seua banda, l'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, durant la seua ponència en el Fòrum Europa ha defés "la necessitat d'apostar pels productes autòctons i la cuina tradicional" i ha agraït el suport de l'Agència Valenciana del Turisme en l'impuls de la promoció turística".

Així mateix, ha assenyalat que "el 91 per cent de les activitats turístiques de la comarca de la Marina Alta estan lligades a la gastronomia, que és el principal actiu d'una economia en alça basada en el turisme", al mateix temps que ha apostat per "treballar per a evitar l'estacionalitat i poder crear riquesa durant tot l'any" i ha reivindicat la creació i conservació de "més producte local, més terres de cultiu i més paisatge".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento