Comunitat Valenciana

El Consell aprova el decret que permetrà als aturats amb rendes inferiors a 18.000 euros no pagar els medicaments

  • El Ple del Consell ha aprovat aquest divendres el decret pel qual es regulen les ajudes destinades al copagament farmacèutic en el col·lectiu de persones en situació d'atur i que permetrà als aturats valencians amb rendes inferiors a 18.000 euros no pagar els medicaments.

En la roda de premsa posterior al ple del Consell, la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha explicat que aquest decret, al costat dels anteriors per a altres col·lectius, pretén "eliminar els obstacles que va imposar el Govern central en 2012" i que han fet que la Comunitat liderara "els abandons mèdics" en el conjunt del país.

En aquest sentit, ha destacat que totes les ajudes que el Consell ha aprovat per a beneficiar a aquests col·lectius han tingut "efectes molt positius" per a millorar l'adherència al tractament dels pacients, que ha augmentat un 40 per cent en el seu conjunt. En el cas dels pensionistes amb rendes baixes han abandonat un 39,5% menys els tractaments, en el de diversitat funcional un 29,3% i en menors amb progenitors amb rendes baixes un 12%.

El decret aprovat aquest divendres inclou una partida de 10 milions d'euros en els pressupostos de 2018 destinada a sufragar el cost dels medicaments en persones aturades. Els beneficiaris seran les persones que perceben prestació o subsidi per atur, o que hagen esgotat aquesta prestació i que tinguen rendes inferiors a 18.000 euros.

A la Comunitat Valenciana, els beneficiaris seran 220.468 persones aturades les que van a tindre accés a la gratuïtat dels medicaments.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento