Menú complet de cinema asiàtic

Amb la Xina com a país convidat, 11 pel·lícules opten al màxim guardó del Festival de Cinema Asiàtic de Barcelona. L’actor Eduard Fernández hi figura al jurat.
‘Dasepo’, dins de l’apartat especial del certamen, que es projecta a quatre sales barcelonines. (BAFF)
‘Dasepo’, dins de l’apartat especial del certamen, que es projecta a quatre sales barcelonines. (BAFF)
‘Dasepo’, dins de l’apartat especial del certamen, que es projecta a quatre sales barcelonines. (BAFF)
Els actors Eduard Fernández, Carol López i Vicenta N’Dongo han quedat enlluernats pel cinema asiàtic. Això no vol dir que vulguin deixar les seves respectives carreres a Catalunya i Espanya. Es tracta només de la seva participació com a jurats en la mostra de cinema asiàtic més important de la ciutat, el Festival BAFF, que s’inaugura avui amb la inclusió de dos nous espais de projecció, l’Espacio Cultural Caja Madrid i l’Espacio Movistar.La Xina és el país convidat d’enguany i aportarà part de la cinquantena de pel·lícules del programa de cinema, que també es projecta a les dues sales del cinema Aribau i al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).

La cinta Desert Dream (Hyzgar) del director xinès Zhang Lu, té l’honor de ser avui el llargmetratge inaugural. El realitzador està avalat per haver guanyat el Durián d’Or (el màxim guardó del BAFF) l’any passat amb Grain in Ear.

Corea, el Japó...

El mapa geogràfic de participants al certamen es completa, a part de la Xina, amb Corea, el Japó, Indonèsia, Hong Kong i Malaisia. Tots aquests països participen en la Secció Oficial del festival amb un total d’onze pel·lícules a concurs. El BAFF també està molt atent a les noves tecnologies i la seva influència en la indústria, oferint la secció D-Cinema de cinema en format digital. L’animació japonesa, l’Anime, també té el seu propi racó.

De la secció oficial en figuren com a cintes favorites Family ties, del cineasta coreà Kim-Tae Yong; Life can be so wonderful, film japonès i Summer palace, que recorda la repressió d’estudiants a la plaça de Tian-nanmen l’any 1989.

* Més informació a la pàgina web www.baff-bcn.org.

Àsia és Bollywood

Aquesta nit s’inaugura el BAFF 2007 amb la Festa Bolly-wood, a les 23.30 hores a les Drassanes (entrada gra-tuïta), amb la presència de BHANG...! DJ holandès ex-pert en mixtures índies. La cloenda del Festival, el 6 de maig, també tindrà com a protagonista el cinema indi, amb la projecció de Don, la nova sensació de Bollywood, un espectacle d’acció, comèdia i música protagonitzat per la gran estrella Shahrukh Khan.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento