Comunitat Valenciana

Educació destina 24,1 milions en 2017 per a la investigació científica, el desenvolupament tecnològic i la innovació

  • La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha convocat les ajudes per a la promoció de la investigació científica, el desenvolupament tecnològic i la innovació en el territori valencià per valor de 24'1 milions d'euros, fet que suposa un augment del 6,64% respecte a la quantitat de l'any passat, que ha sigut de 22'6 milions d'euros.

Així ho ha indicat la Generalitat en un comunicat en el qual una de les novetats d'esta edició és que la perspectiva de gènere en el contingut de l'acció a desenvolupar es valorarà com un aspecte en l'avaluació de les sol·licituds en les subvencions.

En concret, les ajudes estan dirigides a la realització de projectes d'R+D+I desenvolupats per grups d'investigació emergents, en les Subvencions per a grups d'investigació consolidables i en les Subvencions programa Prometeu per a grups d'investigació d'excel·lència. Alhora, en estes subvencions, es valorarà amb altres 5 punts addicionals a aquelles sol·licituds, la persona investigadora principal de les quals siga una dona.

En les subvencions per a l'organització i difusió de congressos, jornades i reunions científiques, tecnològiques, humanístiques o artístiques de caràcter internacional un requisit per a la participació és que el comitè científic, i en el seu cas si ho haguera organitzador, dels esdeveniments, haurà de tindre una composició equilibrada en termes de gènere, així com el conjunt de ponents que participen.

En els casos d'igual puntuació durant el procés d'avaluació, un criteri per al desempat és a través de l'aplicació de criteris d'equilibri de gènere, per a la qual cosa tindran prioritat les persones sol·licitants o els investigadors principals, el sexe dels quals es trobe menys representat en la seua àrea de coneixement.

JÚNIORS INVESTIGADORS

Una altra de les novetats és la Convocatòria de Subvencions a l'excel·lència científica de júniors investigadors que tenen com finalitat potenciar el començament de projectes d'investigació a la frontera del coneixement desenvolupats per investigadors hòmens i dones joves. Podran sol·licitar estes subvencions les persones investigadores doctores de menys de 35 anys amb una experiència postdoctoral d'entre 2 i7 anys.

Esta resolució preveu totes les ajudes i beques a les quals poden concórrer els grups d'investigació i que depenen dels seus mèrits científics. L'objectiu és incrementar els recursos del sistema valencià d'R+D+I i facilitar la formació, el perfeccionament i la intercomunicació del personal investigador, així com la difusió de la investigació, la millora del nivell d'excel·lència i l'enfortiment de la capacitat competitiva del sistema valencià d'R+D, mitjançant la generació de coneixements científics i tecnològics i el desenvolupament de tecnologies impulsant la seua transferència.

PROGRAMES INCLOSOS

Entre els programes inclosos estan ajudes per a la contractació de personal investigador en formació de caràcter predoctoral amb l'objectiu, així com beques per a estades de contractats predoctorals en centres d'investigació fora de la Comunitat Valenciana. Concretament, comprèn una ajuda per a allotjament i manutenció, en funció del país de destí i una ajuda per a despeses de locomoció.

Alhora, s'inclouen ajudes del Programa Santiago Grisolía, dirigides a la contractació, pels centres d'investigació, de personal investigador en formació de caràcter predoctoral que hagen obtingut una titulació universitària per una institució no espanyola; ajudes per a la contractació de personal investigador en formació en fase postdoctoral; ajudes per a donar suport a la contractació de personal investigador doctor del Programa Ramón y Cajal, per part de centres d'investigació; ajudes per a la contractació de personal de suport vinculat a un projecte de transferència tecnològica; beques per a estades de personal investigador doctor en empreses de la Comunitat Valenciana.

També, beques per a estades de personal investigador doctor en centres d'investigació radicats fora de la Comunitat Valenciana; ajudes per a la realització de projectes d'R+D+I per a grups d'investigació emergents; ajudes per a grups d'investigació consolidables; ajudes Programa Prometeu per a grups d'investigació d'excel·lència i subvencions a l'excel·lència científica de júniors investigadors.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento