Comunitat Valenciana

Escola Valenciana recorre la suspensió cautelar el decret de plurilingüisme

  • Escola Valenciana ha presentat un recurs contra la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) que suspén de forma cautelar el Decret de Plurilingüisme Dinàmic.
Imagen de archivo de una trobada de Escola Valenciana
Imagen de archivo de una trobada de Escola Valenciana
ESCOLA VALENCIANA
Imagen de archivo de una trobada de Escola Valenciana

L'entitat cívica ha demanat que es pose fi a la suspensió cautelar del decret perquè "les al·legacions de la Diputació d'Alacant, governada pel PP, no es troben fonamentades sobre criteris pedagògics i la paralització del decret pot generar grans disfuncions en el sistema educatiu", ha exposat el president d'Escola Valenciana, Vicent Moreno.

Des de l'entitat afigen, en un comunicat, que "l'argument pel qual el TSJ ha admés a tràmit el recurs de la Diputació d'Alacant és la suposada discriminació que hi ha entre els sis nivells del decret i l'obtenció d'acreditacions lingüístiques".

Escola "no veu, ni molt menys, indicis de desigualtat sinó tot el contrari: el decret trenca amb la discriminació, posa a l'abast de l'alumnat de tot el País Valencià la formació plurilingüe i l'acreditació de títols amb reconeixement oficial, sempre que l'alumnat demostre els coneixements necessaris".

Escola Valenciana precisa que s'ha personat com a part interessada i legitimada davant l'orde jurisdiccional contenciós-administratiu en el Procediment Ordinari Nº4/000142/2017, tramitat davant la Sala Quarta del Contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia.

La personificació deriva -assenyalen- "de l'alarma generada entre els membres d'Escola Valenciana i en tota la comunitat educativa després de conéixer que una entitat pública com la Diputació Provincial d'Alacant, sense competències en matèria educativa, ha interposat recurs contra el Decret 9/17 de 27 de gener, del Consell que regula determinats aspectes del sistema d'ensenyament en l'àmbit valencià".

Amb tot, l'entitat cívica ha considerat que el contingut de la resolució dictada pel TSJ amb data de 23 de maig del 2017 "pot generar notòriament una disfunció en els interessos públics propis de l'ensenyament".

En la mateixa línia, insistix "en la legalitat de la normativa que la Conselleria d'Educació, encapçalada per Vicent Marzà, va aprovar al gener d'enguany".

A més, recorden que el Ministeri d'Educació i Cultura, que al principi va expressar "recels" respecte a la norma valenciana, "va haver d'acceptar que complia amb el marc jurídic i era respectuós amb la diversitat del País Valencià".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento