La violència de gènere segons Shakespeare

  • 'Conte d'hivern' s'actualitza al teatre Romea de Barcelona.
  • Entra de ple en el drama actual del maltractament i la gelosia.
Els actors Neus Bernaus i Nao Albet.
Els actors Neus Bernaus i Nao Albet.
Xavier Basiana
Els actors Neus Bernaus i Nao Albet.

El món dels negocis i dels executius substitueix els castells i els prínceps que habiten a l’obra de William Shakespeare Conte d’hivern, fet que l’actualitza i posa l’accent en la xacra social de la violència de gènere, que aquest dimarts es cobrava la seva darrera víctima a la província de Málaga.

La directora d’escena Carme Portaceli és l’encarregada de modernitzar el conte des d’aquest dimecres al teatre Romea, sala que viurà demà l’estrena de l’espectacle en català. S’explica com Leontes (l’actor David Bagés) pateix una gelosia patològica i cruel que el porta a maltractar la seva dona, l’Hermione (Gabriela Flores), tant físicament com psicològicament.

La situació arribarà a l’extrem que la dona ingressarà a presó i morirà en el moment de donar a llum la seva filla, la Paulina (Neus Bernaues). A l’obra apareixen dos empresaris, un sicilià i un txec, que tanquen un contracte multimilionari en un despatx. Aquesta transacció serà el detonant de l’atac de gelosia que provoca la tragèdia shakesperiana posterior.

A la peça de l’anglès, el protagonista s’acaba penedint dels fets, cosa que, per a Portaceli, "aporta una mica d’esperança" a aquest drama, desgraciadament, tan actual.

*Hospital, 51. Aquest dimecres funció a partir de les 21.00 hores. Preu de les entrades: de 17 a 25 euros.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento