La demanda d'òvuls creix perquè les dones retarden la maternitat

  • Recorren a les donacions perquè els seus ovaris ja no funcionen.
  • Ja suposen el 35% dels tractaments de reproducció assistida.
Ahora la técnica se ha perfeccionado y la tasa de supervivencia de los óvulos es superior al 90%.
Ahora la técnica se ha perfeccionado y la tasa de supervivencia de los óvulos es superior al 90%.
ARCHIVO
Ahora la técnica se ha perfeccionado y la tasa de supervivencia de los óvulos es superior al 90%.

Cada cop més dones recorren a òvuls de donants per ser mares. Les clíniques de reproducció assistida han constatat en els darrers temps un increment de les peticions bé perquè la pacient no pot tenir fills o bé perquè cada vegada els tenen a edats més avançades.

El director de reproducció assistida de l’Institut Marquès, Braulio Peramo, ho va constatar aquest dimecres a 20 minutos. "Un nombre important de dones retarden la maternitat i, a partir dels 35 anys, disminueix la reserva d’òvuls", va explicar. En la mateixa línia es va mostrar Buenaventura Coroleu, cap del servei de medicina de la reproducció de l’Institut Universitari Dexeus. Segons Peramo, fa 10 anys un 6% dels tractaments de reproducció assistida es realitzaven amb òvuls de donants. El 2010, aquest percentatge va créixer fins al 35%.

Com que creix la demanda, s’ha d’ampliar l’oferta. Segons estableix la llei, a Espanya només poden donar òvuls dones d’entre els 18 i els 35 anys. I si es tracta, segons els metges, d’un acte de "generositat perquè una altra pugui ser mare". Se les compensa amb 900 euros.

La qualitat de l’esperma va a pitjor. Ho constaten els doctors Buenaventura Coroleu, de l’Institut Dexeus, i Braulio Peramo, de l’Institut Marquès. La forma de vida, el tabac, l’alcohol i l’alimentació són alguns dels factors que han fet disminuir les seves propietats. De fet, les clíniques han de descartar vuit de cada 10 donacions per mala qualitat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento