Tura fa de ciutadana exemplar

La consellera d’Interior va auxiliar divendres un motorista que va tenir un accident, però no el va poder salvar.
Montserrat Tura, la consellera encarregada de reduir els accidents de circulació a Catalunya, va fer divendres passat tot el que va estar a les seves mans per evitar que s’ampliés la llista de víctimes mortals.

La consellera, metgessa de professió, no va dubtar a parar el cotxe oficial, a la confluència de la Gran Via i la Rambla de Catalunya, per baixar-se i socórrer un motorista de 32 anys que va xocar contra un semàfor davant de l’hotel Palace per evitar l’atropellament d’una jove que creuava l’avinguda en vermell.

Primers auxilis

Tura va treure les sabates al ferit i li va aplicar els primers auxilis a l’espera de que una ambulància del 061 arribés per traslladar-lo a un hospital. Tot va resultar inútil, ja que el jove va morir abans de ser traslladat a l’hospital.

La consellera d’Interior va estudiar medicina i cirurgia a la Universitat de Barcelona, exercint a l’hospital de Palamós on, amb només 27 anys, va ser nomenada el 1981 directora del centre. No és l’única metgessa del Govern. La consellera de Cultura, Caterina Mieras, és una reputada dermatòloga.

Precedent amb Clos

No és la primera vegada que un polític recorre als seus coneixements mèdics per auxiliar un ciutadà. L’alcalde de Barcelona, Joan Clos, metge anestesista abans de dedicar-se a la política, va fer un massatge cardíac i la respiració assistida a un empresari que va patir un infart durant unes jornades a l’IESE  sobre gestió d’aeroports el juliol de 1998.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento