Els policies locals són els que passen més temps de baixa

  • Forta demanda, accidents o agressions, les principals causes.
  • En dos anys ha disminuït el temps d'absència.
  • Serveis socials i neteja també la pateixen.
Agentes de la Policía Local. (ARCHIVO)
Agentes de la Policía Local. (ARCHIVO)
Agentes de la Policía Local. (ARCHIVO)

És una de les professions públiques amb més risc i amb major probabilitat de patir algun problema. Els policies locals passen el 9,5% del temps de conveni de baixa. Segons les darreres dades de la Diputació de Barcelona, corresponents al 2008, les forces de seguretat són les que més temps van faltar a la feina. Hi segueixen els empleats de serveis socials (5,5% del temps), neteja viària (5,4%) i residus (4,5%).

"La policia local té un factor de perillositat que no es dóna gaire en altres serveis", ha apuntat el diputat d’Hisenda de la Diputació de Barcelona, Rafael Reig, que hi veu cinc causes: "Forta demanda del servei, alt nivell d’estrès laboral, caigudes i accidents en vehicles o agressions de delinqüents o en baralles".

David Miquel, del Sindicat de Policies, hi destacava la "pressió psicològica i la sensació d’estar cremats". Les xifres dels Mossos d’Esquadra són menors: un 5,54% el 2009 (un 4,99% a Barcelona), segons el Departament d’Interior. En altres cossos de l’Estat, l’indicador, segons la corporació provincial, és del 13%.

"Dubto d’aquest 9,5%. És massa elevat", ha afirmat Juan Francisco G. Crepín (Administració Local d’UGT), que ha criticat que s’hagin retallat plantilles i que "la mateixa feina es fa amb menys gent".

Amb tot, el temps de baixa s’ha anat reduint del 12,2% al 9,5% en dos anys, malgrat que el nombre d’accidents laborals per cada 100 agents ha pujat dels 22 als 26. Les professions de serveis socials són les segones amb més temps de baixa. "Van massa carregats: pocs treballadors i molta gent de qui ocupar-se’n. Tenen estrès", resumia Xavier Navarro (Serveis als Ciutadans de CCOO).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento