La biblioteca és l’espai cultural que més usem

Anem més al cine.
Les biblioteques són els equipaments culturals més usats a la província de Barcelona. Són les que més retenen els habitants del propi municipi. Així ho assenyala una enquesta del Centre d’Estudis i Recursos Culturals (CERC) de la Diputació de Barcelona a 17 municipis de la demarcació amb més de 50.000 habitants i que busca determinar quins són els seus hàbits culturals.

Segons l’estudi, anar al cine és l’activitat amb més assistència (56,9%), seguida de les festes populars (37,5) i el teatre (24,8%). Els principals consumidors culturals són els joves d’entre 15 i 24 anys, tot i que un 17% dels joves enquestats no desenvolupa cap activitat cultural, una   tendència que augmenta a mesura que es fan grans.

Un 69,2% llegeix diaris, un fet que segons Carles Prats, director del CERC, es deu, en part, a la premsa gratuïta. Malgrat això, l’estudi també apunta que el 32,8% dels ciutadans de la província de Barcelona majors de 14 anys no ha llegit cap llibre l’últim any.

4 preguntes sobre...

... els hàbits culturals.

1 ¿Quin percentatge ha assistit a alguna activitat cultural en l’últim any (teatre, biblioteca, museu, concert o exposició)?

El 63% dels entrevistats assisteix a activitats culturals amb alguna regularitat.

2 ¿I quantes persones no han assistit mai a cap activitat cultural?

Un 35%.

3 ¿Quantes persones miren la televisió?

Un 99% dels enquestats afirma que té com a hàbit cultural mirar la televisió.

4 ¿Hi ha diferències d’hàbits entre sexes?

No. Segons l’estudi no hi ha diferències com a consumidors entre homes i dones.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento