Tallen el passeig de la Zona Franca dos anys per fer la L9

Els cotxes que circulin cap al Port seran desviats des d’avui. Els treballs de construcció de dues estacions de la línia del metro afecten set línies de bus.
La senyalització especial estava a punt ahir per estrenar-la avui al Passeig de la Zona Franca.
La senyalització especial estava a punt ahir per estrenar-la avui al Passeig de la Zona Franca.
Jordi Soteras
La senyalització especial estava a punt ahir per estrenar-la avui al Passeig de la Zona Franca.
El passeig de la Zona Franca, en direcció al Port de Barcelona, quedarà tallat des d’avui fins d’aquí dos anys per les obres de construcció de les estacions de Foc Cisell i Foneria de la Línia 9 del metro.

La circulació de vehicles i l’itinerari d’11 línies d’autobusos (9, 23, 37, 72, 109, 125 i N1) seran desviats durant aquest temps en direcció al Port, mentre que es mantindran els tres carrils de circulació a la plaça Cerdà. Les obres afectaran la circulació dels 20.000 vehicles que cada dia passen per aquesta via cap al Port.

Itinerari alternatiu

Els vehicles que vagin en direcció al Port hauran de fer un itinerari alternatiu que transcorrerà per la carretera del Prat i els carrers Energia, Alts Forns, Estany i Cisell fins a reprendre novament el trànsit pel passeig de la Zona Franca. Els autobusos afectats faran el mateix recorregut de la resta de vehicles. Els itineraris alternatius dels busos estaran explicats a les actuals parades.

Les dues estacions que es construiran estaran a una profunditat de 30 metres i es faran de manera separada al túnel que les unirà. En el cas de l’estació de Foc Cisell, el disseny del vestíbul preveu la posibilitat que en el futur es pugui connectar amb la Línia 2, que es prolongarà des de Paral·lel. Les dues estacions donaran servei a 11.000 persones un cop entrin en funcionament.

En aquest mateix tram de la Línia 9 està projectat construir les parades d’Ildefons Cerdà i Provençana. Totes les parades estaran adaptades per a minusvàl·lids.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento