El Govern invertirà l’any que ve 691 euros per català, 33 més que ara

El Govern invertirà l’any que ve 691 euros per català, 33 més que ara

Prop de la meitat del pressupost de la Generalitat, presentat ahir, es detinarà a Educació i Salut. No es crea cap nou impost.
La Generalitat invertirà l’any vinent 691 euros per cada català, 33 més que els que s’ha gastat en aquest exercici que està a punt d’acabar. El conseller d’Economia, Antoni Castells, va lliurar ahir al Parlament els pressupostos per  l’any vinent que arriben als 29.689 milions d’euros, un 12% més que el 2004. El 43% es destina a educació i salut.

Aquestes són algunes de les inversions.

Educació

6.035 professors nous i creació de 8.000 places de llars d’infants. Educació disposarà de 4.988 milions.

Transport

Hi ha partides per al Metro del Vallès i Baix Llobregat, l’obertura de la línia de la Pobla o les ampliacions de les línies de metro L3 i L5. També es preveu iniciar els eixos viaris Vic-Ripoll, Maçanet-Platja d’Aro, Vilanova-Manresa i Reus-Alcover.

Salut


La Conselleria de Salut disposarà de 7.994 milions per reduir les llistes d’espera, invertir en 60 nous ambulatoris, cinc hospitals, endegar la història compartida i la recepta electrònica.

Seguretat

Es preveu la creació de 20 nous òrgans judicials, 1.727 Mossos d’Esquadra, 14 comissaries al Vallès Occidental i al Baix Llobregat. A més a més, està prevista la construcció de tres presons que s’obriran el 2007.

L’economia creixerà un 3,3%

El conseller de Economia, Antoni Castells, va explicar ahir que els comptes generals es basen sobre el càlcul que el Producte d’Interior Brut (PIB) creixerà un 3,3%. Els càlculs oficials també contemplen la creació de 74.500 nous llocs de treballs a temps complet, que situaran la taxa d’atur en el 6,2%, la més baixa de la història. Els pressupostos del 2006 no inclouen cap nou impost ni taxa i preveuen una reducció del 21% del dèficit.

Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url http://www.20minutos.es/noticia/63821/0/Govern/pressupost/Generalitat/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR

Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.

Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios