«Hi ha ‘okupes’ que no generen cap mena de conflicte i estan al barri com qualsevol altre veí»

Cristina Manresa, cap de la comissaria dels mossos d’esquadra al districte de Gràcia.
.
.
Jordi Soteras
.
¿Les festes de Gràcia són un dels reptes que afronteu?

No és un tema només policial. Als Mossos ens correspon l’ordre públic i la seguretat ciutadana, i en problemes veïnals col·laborarem en tot el que calgui. A les darreres festes he vist que estan sobredimensionades amb tanta gent i de tants països. No es tracta que no vinguin tants, sinó d’evitar aldarulls, destrosses i fets més greus. Les festes ideals serien sense policia, perquè si el barri està sitiat es perd ambient festiu. És un tema que sobrepassa el nostre àmbit, però hi serem.

Però el xivarri és tot l’any.

La principal demanda social és el soroll i les molèsties veïnals. Col·laborarem i ens coordinarem amb la Guàrdia Urbana, però és un tema d’ordenances municipals i, per tant, competència seva.

¿Sabeu quantes cases ocupades hi ha al barri?

Encara no tenim aquesta informació. El moviment okupa no és una problemàtica ni té un interès concret. Casa okupada igual a problema és una relacio que jo no faria. Hi ha okupes que no donen cap mena de conflicte i són al barri com qualsevol veí. Amb aquelles cases que donin problemes farem com amb qualsevol altre cas. Si el jutge ordena desallotjar una casa o local okupat, ho aplicarem.

¿Quins són els aspectes que demanaran més atenció?

Gràcia és força tranquil comparat amb altres districtes. Hi ha furts sobretot a la zona del Parc Güell perquè hi ha molt turisme. També tenim algun robatori a l’interior de domicilis, sobretot a la zona alta, i robatoris de ciclomotors.

Bio

Va néixer a Barcelona fa 37 anys. Forma part de la promoció 90-91 de Mossos. El seu darrer destí va ser la comissaria Selva Litoral.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento