Els ‘otakus’ prenen La Farga

Quatre intensos dies de concursos de disfresses i karaoke, tallers i projeccions esperen els milers d’aficionats al còmic japonès al XI Saló del Manga que es fa a l’Hospitalet.
Actuacions musicals, exposicions i totes les editorials i botigues especialitzades estaran presents al Saló del Manga.
Actuacions musicals, exposicions i totes les editorials i botigues especialitzades estaran presents al Saló del Manga.
Ficomic
Actuacions musicals, exposicions i totes les editorials i botigues especialitzades estaran presents al Saló del Manga.
Autèntica passió és el que provoca el còmic japonès entre els milers de nens, joves i no tan joves que esperen amb fruïció la seva cita anual amb el Saló del Manga. Els otakus, nom amb què es coneixen els fans del manga i l’anime (dibuixos animats japonesos), tenen una vegada més, i ja van onze, l’oportunitat de participar en els concursos de disfresses i de karaoke, els plats forts de la cita.

Dissabte serà el dia per atrevir-se amb les cançons de les sèries d’animació japoneses, mentre que diumenge (11 hores) les disfresses més elaborades competiran per guanyar un viatge al Japó i enfrontar-se amb otakus de tot el món. El Saló ofereix una oferta d’activitats extensissíma. Hi haurà, per exemple, una mangateca amb més de 2.000 volums per llegir i consultar i un àrea de videojocs amb 25 consoles per fer tornejos o joc lliure.

Tallers i demostracions

Pel que fa a la cultura japonesa, hi haurà un taller de jocs orientals (el Go i el Mahjong), de cuina japonesa i demostracions de Shodô (cal·ligrafia) o Sumi-e (pintura monocromàtica en tinta).

El taller de manga serà un dels més concorreguts, juntament amb el de modelisme. També hi haurà conferències, taules rodones com la titulada Sóc otaku, i què? i xerrades com la de l’escultor Karim Boudali, creador de personatges per a moltes empreses japoneses.

El Saló ofereix també una oportunitat immillorable per descobrir les últimes novetats en pel·lícules i sèries d’animació japoneses. Es projectaran, per exemple, Haru en el reino de los cielos (dissabte, 18 hores) i les novetats Naruto the movie 2, Emma i Sugar Sugar Rune (diumenge, 12.30).

* La Farga. Carrer Barcelona, 2. L’Hospitalet. Diss. i dium. de 10 a 21 hores. 4 euros (un manga de regal). Tothom qui vagi disfressat diumenge tindrà entrada gratis.

 L’estil de vida dels joves japonesos

L’exposició ‘Tòquio, aparador de subcultures’ mostra com viuen uns joves condicionats pel consumisme més desenfrenat. També es veuran més de 140 cartells.

Estar a l’última. En això pensen i per a això viuen els joves que retrata l’exposició Tòquio, aparador de subcultures, que es podrà visitar durant els quatre dies que dura el Saló del Manga, que aquest any aprofita el pont de l’1 de novembre. La mostra recorre les parades de metro més importants d’aquesta ciutat on els adolescents sucumbeixen a l’impuls de comprar les marques i els estils del moment.

A més, s’exposaran tots els cartells –143– rebuts en el concurs per crear la imatge d’aquesta edició del Saló. Es podrà veure l’original guanyador, obra d’Ignacio Fernández Ríos (silueta de l’esquerra).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento