Barcelona sotmet l’arbrat a una operació de lífting

  • Els nous exemplars d'aquest any s'adequaran a les necessitats del veïns.
  • Amb la tria d'espècies que causen menys allèrgies o que ocupen menys espai.

Els diners del fons estatal per a obres locals no només s'aprofitaran per arreglar carrers o fer guarderies, sinó que també la injecció de diners servirà perquè Barcelona pugui reposar nou arbrat, però tenint en compte les necessitats dels veïns.

En aquesta operació de lífting es prioritzarà la plantació de nous arbres amb menys allergògens per evitar molèsties a la població que pateix allèrgies. Es busca també plantar arbres més petits i amb un creixement més lent per tal que cada exemplar es pugui expandir al màxim sense malmetre el mobiliari urbà o causar molèsties a les cases. Aquest és el

cas del plàtan, una espècie molt extesa i molt característica de Barcelona, de fet encara la més nombrosa, que desprèn un molest borrissol i, a banda, creix ràpid i massa, envaint espai públic i privat, cosa que obliga a escapçar-los més del que li és bo a l'espècie. Per aquest motiu, els plàtans més antics de la ciutat acumulen bonys.

Ja hi ha zones de la ciutat amb projectes en marxa i s'han d'acabar aquest any. A Sants-Montjuïc es preveu que al Parc de l'Espanya Industrial es plantin nous arbres amb menys allergògens i al carrer Moianès s'hi posaran exemplars més petits i que creixin lentament.

L'Ajuntament de Barcelona aclareix que la substitució d'espècies es du a terme en carrerons estrets, que no admeten, per tant, arbres de grans dimensions.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento