Dos tornados obliguen a tancar l’aeroport del Prat

La força del vent va arrossegar dos avions, va provocar retards i va obligar a desviar vols a altres aeroports. Els bombers van rebre més de 700 avisos.
La forta tempesta va fer caure ahir branques dels arbres i plantes als carrers de Barcelona.
La forta tempesta va fer caure ahir branques dels arbres i plantes als carrers de Barcelona.
Hugo Fernández
La forta tempesta va fer caure ahir branques dels arbres i plantes als carrers de Barcelona.
Dos tornados van escombrar ahir a la tarda el Garraf i van desplaçar-se fins al Baix Llobregat obligant a tancar l’aeroport del Prat durant més d’una hora i a cancel·lar diversos vols. Els tornados van arrossegar dos avions, un Focker de la companyia Gespair i un ND 88 de Spanair  que estaven a la pista sense passatgers, van aixecar camions i vehicles al llarg de 20 metres, i van fer caure una paret de l’edifici de la terminal de càrrega, sense causar ferits.

Mentre l’aeroport estava tancat es van desviar nou vols a d’altres ciutats. Alguns passatgers que anaven en el vol procedent de Màlaga que van poder arribar van explicar el difícil aterratge que van patir i que va acabar bé «per la perícia del pilot».

Els fenòmens metereològics que van anar acompanyats de fins a 10 mànegues d’aigua que es van veure davant de Viladecans, es van formar davant la costa de Sitges, on la tempesta va fer baixar una riera que es va endur una desena de vehicles. Al Vendrell van haver de rescatar tres persones mentre els seus cotxes els arrastrava l’aigua.

A Castelldefels, va cedir una paret d’un edifici del passeig marítim i va ferir lleument una persona. També es va desprendre una altra paret d’un restaurant de la població.

A Sant Boi de Llobregat, van cedir les parets d’un supermercat que va haver de ser desallotjat, sense més conseqüències. La força del vent va arrencar arbres, tendals, persianes i d’altres elements de molts edificis. Els Bombers van rebre més de 700 avisos de incidències.

El temporal d’aigua i vent es va fer notar a l’àrea metropolitana de Barcelona i va deixar a les comarques de Tarragona precipitacions de fins a 120 litres per m2.

Talls de trànsit

Les carreteres també van patir problemes. La C-245 a Castelldefels va quedar tallada amb alguns vehicles atrapats a la C-31. L’accés a l’aeroport també va quedar inutilitzat i el túnel de la B-20 a Santa Coloma es va inundar.

Retards en la línia de tren

El temporal va provocar nombroses incidències també a les línies fèrries. La  C2 de Rodalies va quedar interrompuda dues hores a l’alçada de Vilanova i la Geltrú perquè un llamp va afectar el sistema elèctric. A la línia de Maçanet va caure un arbre a la catenària i també es van registrar retards. La C4 va quedar tallada entre Sant Sadurní i Sant Vicenç de Calders  També hi va haver milers d’usuaris que es van quedar sense llum durant algunes hores.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento