Folk d'immortalitat

The Dubliners en una imagen promocional.
The Dubliners en una imagen promocional.
ARCHIVO
The Dubliners en una imagen promocional.

Entre tots sumen un total de 350 anys, però la seva música és immortal, ja que els veterans del folk irlandès reconeixen que la seva és una actitud de "felicitat davant la vida", la mateixa que els manté en actiu.

Un pub de Dublín és on es cou la música en aquest país. Allà, la població es reuneix i s'uneix entorn a una bona pinta de cervesa Guinness i a la música, que sorgeix espontàniament i agermana.

En un d'aquests pubs van sorgir The Dubliners, i del plànol més popular van aconseguir saltar a la indústria musical l'any 1962. En els seus 47 anys d'història la banda ha estat una de les millors ambaixadores de la música tradicional celta a tot el món.

La seva producció és de més de 180 discos, una xifra que mareja. L'Auditori rep la seva actuació avui dins del festival Tradicionarius.

Barney McKenna és l'únic membre fundador que continua actuant. El vocalista Seán Cannon es va unir a la banda l'any 1979.

Artistes moderns com els seus compatriotes The Corrs, U2 i Sinead O'Connor han confessat en reiterades ocasions la seva predilecció pels cinc The Dubliners. L'Auditori reeditarà l'esperit de pub de luxe irlandès amb els temes tradicionals Whiskey in the Jar, Dirty Old Town, Wild Rover o Molly Malone.

* Lepant, 150. Avui a les 21.00 h. 20 euros.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento