El curs escolar s’avançarà i hi haurà vacances al febrer

  • Els alumnes faran jornada partida al juny.
  • Els canvis s'aplicaran l'any 2009-10 o el següent.
  • Per a la «setmana blanca» no es garanteixen activitats gratuïtes.

Benefici educatiu per als alumnes o dificultats afegides per als pares? El nou calendari escolar proposat pel Departament d'Educació preveu avançar una setmana el començament de les classes i introduir vacances al febrer. La idea ja ha aixecat polèmica perquè hi ha implicats un milió d'alumnes, els pares, les empreses on treballen i els docents.

Els canvis:

Proposta: Educació vol avançar una setmana, al 7 de setembre, l'inici del curs escolar fins al Batxillerat. Això implicaria una setmana de vacances per als alumnes al febrer, a mig camí entre Nadal i Setmana Santa. També per als mestres, que afegirien una setmana de descans a la Setmana Santa, l'estiu i el Nadal.  El curs acabarà el 22 o el 23 de juny. En aquest mes, les classes es faran pel matí i per la tarda. Fins ara la jornada era intensiva.

Massa vacances: El conseller Ernest Maragall creu que el nou calendari retalla unes vacances d'estiu molt llargues. La calor impedeix escorçar més el descans durant l'estiu.

I al febrer?: Ô Les escoles sols obriran si ho decideix el seu Consell Escolar. Hi ha diners per pagar monitors o activitats de lleure i la partida no s'ha esgotat en les darreres convocatòries. Però els pares han de pagar les activitats.

Decisió definitiva: El dubte, que ha de solucionar el Consell Escolar, és si els canvis s'apliquen el proper curs 2009-10 o el 2010-11. La decisió es prendrà en breu.

Els implicats

Alumnes: Tindran entre 175 i 178 dies lectius, els mateixos.

Pares: Ho veuen bé però exigeixen activitats alternatives al febrer a tots els centres.

Professors: Els sindicats parlen de precipitació i demanen no incorporar-se a l'escola abans de l'1 de setembre i activitats al febrer de franc.

Empreses: Més flexibilització al concedir les vacances.

Polítics: ERC i ICV lamenten que Maragall vagi per lliure i l'oposició, que sigui precipitat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento