Comunitat Valenciana

Accionistes de Bankia demanen que la fusió amb BMN cree una entitat "més eficient i cohesionada" que assegure plantilles

  • Accionistes de Bankia han demanat este dijous al president de l'entitat, José Ignacio Goirigolzarri, en la Junta General Extraordinària convocada a València per a aprovar la fusió amb BMN, que esta operació cree un banc "més eficient, modern i cohesionat" que assegure les plantilles, l'empleabilitat i permeta la conciliació.
Goirigolzarri
Goirigolzarri
BANKIA
Goirigolzarri

En les seues intervencions, varis han sigut els accionistes i representants sindicals que s'han dirigit el president de Bankia per a sol·licitar-li que la fusió no tinga conseqüències negatives en l'ocupació. Este ha sigut el cas de la secretària general de la secció sindical d'UGT en Bankia, María Pilar Valdecabres, qui ha demanat que s'aprofite la fusió per a crear un banc "més eficient, modern i cohesionat" en el qual es mantinguen els valors de l'entitat amb actuacions en les quals prevalga el "respecte mutu i la transparència".

Així mateix, li ha recordat que les plantilles de les dos entitats "han patit molt" en els últims anys després de diversos processos de reestructuració, "alguns traumàtics", ha puntualitzat, per la qual cosa ha instat a "no repetir la història".

En similars termes s'ha pronunciat José Bañales, de la sindicació d'Accionistes de Bankia ACUB, qui ha demanat al Consell d'Administració de l'entitat el manteniment de l'ocupació i l'ha animat a què aposte per la negociació col·lectiva amb tots els actors implicats per a "aconseguir acords duradors i seguretat jurídica".

Manuel Eugenio Gil, d'Accam, ha urgit els directius de l'entitat al manteniment de l'ocupació i la conservació de l'empleabilitat. "No posem dubtes que esta fusió tinga sentit industrial i és una operació bona perquè crea valor però volem que es tinga present que darrere dels números hi ha persones", els ha puntualitzat, mentre que Jorge Miguel Terrasa, de l'Associació de professionals de Bankia, ha manifestat que encara que ara cal mirar "al futur, també a la conciliació".

"RECONDUIR L'ÀNIM"

"Hui és un gran dia en el qual ens consolidem com una de les grans entitats financeres, però devem treballar junts per millorar les condicions laborals de les plantilles. Reconduir l'ànim i trobar el camí cap a la realització dels professionals i la conciliació", ha defès.

Sobre este tema, Goirigolzarri ha destacat que hui es culmina "amb èxit" una etapa que va començar en 2012. "Quan mirem al passat estem orgullosos del realitzat. Qui podria dir-nos en 2012 que la nostra situació anava a canviar i hui estaríem en un procés de fusió que ens consolida com a quart banc espanyol?. Açò és possible per la nostra solidesa financera i açò ho hem fet tots. La vida tot es mou i ens hem de presentar davant un futur molt competitiu i ple de reptes", ha admès.

En este sentit, ha destacat que la fusió és sinònim de "majors oportunitats professionals" i suposarà incorporar BMN per a configurar un únic equip en el qual s'adoptaran les decisions d'acord amb criteris meritocràtics. Malgrat açò, Goirigolzarri ha admès que este procés, com qualsevol altra fusió, és "complex, té reptes i dificultats".

Per açò, no ha pogut assegurar el manteniment de plantilles i oficines perquè "encara no hi ha cap decisió presa", però ha subratllat que en els pròxims mesos es mantindran contactes amb representants dels treballadors per a prendre "les decisions corresponents".

"Negociarem com ho hem fet sempre un acord amb sindicats", ha remarcat per a insistir que, després del tancament de l'operació, hi ha un únic projecte i objectiu: "Fer de Bankia el millor banc d'Espanya i això serà la millor manera d'assegurar el futur de les persones que treballem en esta entitat", ha subratllat.

D'altra banda, Aurora Martínez, de la plataforma per una banca pública, ha sol·licitat "parar la venda de Bankia i BMN" per aconseguir que una banca pública i un model d'entitat en la qual "no hi ha especulació financera i es promoguen els drets humans", mentre el president de Bankia ha remarcat que no coneix cap model de banca pública que siga sostenible en cap país del món.

"Em pareix un greu error perquè no conec cap model sostenible en cap país de banca pública que realment siga sostenible", ha manifestat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento