Comunitat Valenciana

Comença el judici a la cúpula del PP de Camps per finançar-se a través de la xarxa corrupta Gürtel

  • Una vintena de persones se senten des d'aquest dilluns en la banqueta de l'Audiència Nacional, entre ells cinc excàrrecs del PPCV.
  • Estan acusats de finançar irregularment actes de les campanyes electorals de 2007 i 2008 pagats a la xarxa Gürtel amb diners negres obtinguts de comissions.
  • Els empresaris van pactar amb la Fiscalia una confessió, i Correa també ha reconegut el finançament il·legal del PPCV.
El ex secretario general del PP de la Comunitat Valenciana y exdiputado autonómico, Ricardo Costa (i), a su llegada a la Audiencia Nacional.
El ex secretario general del PP de la Comunitat Valenciana y exdiputado autonómico, Ricardo Costa (i), a su llegada a la Audiencia Nacional.
FERNANDO VILLAR / EFE
El ex secretario general del PP de la Comunitat Valenciana y exdiputado autonómico, Ricardo Costa (i), a su llegada a la Audiencia Nacional.

L'Audiència Nacional ha iniciat a les 11.15 hores d'aquest dilluns el judici de l’excúpula del PP de la Comunitat Valenciana pel suposat finançament irregular d'actes de campanyes electorals de 2007 i 2008 pagats a la trama Gürtel amb diners "b" obtingut d'empresaris.

Vint acusats se senten en la banqueta, entre ells cinc excàrrecs del PP, encapçalats per l’exsecretari general del partit a València Ricardo Costa i per l’exvicepresident del Govern valencià Vicente Rambla, per als qui la Fiscalia demana set anys i nou mesos de presó per a cadascun.

A més, estan acusats sis integrants de la trama Gürtel, entre els quals es troba el presumpte capitost, Francisco Correa, i deu empresaris.

El febrer passat, la majoria d'empresaris acusats en aquesta causa van pactar amb la Fiscalia, que els demanava penes d'entre 4 i 6 anys de presó, per a eludir la presó. Van subscriure a aquest efecte un document en el qual reconeixen haver finançat al PP valencià en campanyes electorals i es comprometen a reparar el dany.

En cerca també d'un pacte amb Fiscalia o que li concedisca atenuants, Correa, que s'enfronta a una petició de la Fiscalia de 24 anys i mig de presó, ha confessat en un escrit que el PP valencià va pagar en "b" a la trama, en concret a Orange Market, treballs en campanyes electorals o mitjançant factures fictícies a empresaris per treballs no realitzats.

Aquesta peça de la trama Gürtel és jutjada pel jutge central penal de l'Audiència Nacional, José María Vázquez Honrubia.

Ja es troben a la presó els tres integrants de la trama condemnats en el judici celebrat a València de la peça denominada cas Fitur, a més de Correa, el seu presumpte número dos, l'ex secretari d'Organització del PP gallec Pablo Crespo, i el considerat home de la trama a València, Álvaro Pérez, ‘El Bigotes’.

Van ser condemnats a 13 anys de presó els dos primers i a 12 el tercer, i ara s'enfronten a peticions de 24 anys i mig Correta i Crespo i a 27 anys i mig ‘El Bigotes’.

El Govern: que acabe i els responsables complisquen les seues penes

El portaveu del Govern, Íñigo Méndez de Vigo, ha dit aquest dilluns, sobre el judici pel suposat finançament il·legal del PP de València a través de la trama Gürtel, que l'Executiu vol que aquest cas acabe i que els responsables complisquen les seues penes, perquè "això donaria tranquil·litat a la gent".

Méndez de Vigo, que ha assistit a un desdejuni informatiu de la presidenta madrilenya, Cristina Cifuentes, ha respost així en ser preguntat pels periodistes per si li preocupa que el judici que comença hui en l'Audiència Nacional esguite al PP.

"Aquest és un cas que porta moltíssims anys, ja ni recorde quants, ací. Està ací i el que tots volem és que acabe i que els que siguen responsables segons els tribunals complisquen amb les seues penes", ha afirmat.

Ha incidit que el Govern i el PP són els primers que estan en contra de "qualsevol cas d'aquest estil". "Per tant, el que açò acabe em sembla un molt bona notícia", ha afegit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento