Comunitat Valenciana

Llogar una habitació a la Comunitat Valenciana costa de mitjana 245 euros al mes, un 12,9% més que en 2016

  • Llogar una habitació en un pis compartit a la Comunitat Valenciana costa de mitjana 245 euros al mes, un 12,9% més que l'any passat, segons un estudi realitzat pel portal immobiliari Fotocasa, entre la seua oferta de pisos per a compartir en les principals ciutats espanyoles.
Pis en lloguer
Pis en lloguer
EUROPA PRESS
Pis en lloguer

La Comunitat Valenciana és la quarta autonomia més cara en lloguers d'habitacions per darrere de Catalunya, Madrid i Balears. Madrid, Barcelona i Palma de Mallorca són els municipis que més incrementen el preu de les habitacions en un any.

En el cas de l'autonomia, la ciutat de València se situa com la desena més cara d'Espanya, amb un preu mitjà de 257 euros i un augment del 13,1% en relació amb 2016 (és la sisena que més ha pujat el cost) i Alacant apareix en la llista en el lloc quinzé, amb 217 euros i un increment del 8,2%.

En el conjunt del país, llogar una habitació en un pis compartit és un 17,7% més car que fa un any, en costar 318 euros al mes de mitjana, mentre fa un any es pagava 270. "El fort repunt dels preus dels lloguers està obligant moltes persones a haver de decantar-se per l'opció de compartir, especialment en les grans ciutats com Barcelona i Madrid, on portem diversos anys registrant fortes tensions en els preus que ara es traslladen als lloguers dels pisos compartits", explica Beatriz Toribio, responsable d'Estudis de Fotocasa.

Segons l'informe, el preu interanual s'incrementa en set comunitats autònomes. Catalunya i Madrid són les comunitats que més incrementen el preu, en concret ho fan un 32,2% i un 28,9%. Li seguixen Balears (17,6%) i la Comunitat Valenciana (12,9%).

En l'altre extrem, el preu descendix en nou comunitats autònomes. La caiguda més acusada es registra a Extremadura, que descendix el preu un -11,3% respecte a 2016. Li seguixen Múrcia (-6,7%), Galícia (-3,4%) i Andalusia (-3,1%).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento