Comunitat Valenciana

La família del torero Víctor Barrio es querella per injúries contra el professor valencià investigat per insultar-lo

  • La família del torero mort Víctor Barrio s'ha querellat per injúries contra el mestre valencià Vicente Belenguer, en el mur de Facebook del qual es van publicar missatges difamatoris després de la mort del destre -en un d'ells es podia llegir 'hui és un dia alegre per a la humanitat. Ballarem sobre la teua tomba'-.

La setmana passada hi va haver un acte de conciliació en el Jutjat número 3 de Paterna (València) en què no es va arribar a cap acord perquè el professor va negar davant del jutge -a través del seu advocat- ser l'autor dels missatges difamatoris contra el destre -la família del qual està representada per la lletrada de la Fundació Toro de Lidia Teresa Saenz-Diez, de Cremades&Calvo Sotelo Abogados-.

En no arribar a una conformitat, la família del torero ha interposat una querella per injúries -presentada este dijous als jutjats- en què arreplega els missatges contra el torero i afirmen que els mateixos també suposen un atac a la tauromàquia, segons ha pogut saber Europa Press.

Este mestre mai s'ha reconegut responsable dels missatges i va arribar a presentar una denúncia davant de la Policia Nacional en la qual assegurava que li van suplantar la identitat a la xarxa social.

En el missatge, el presumpte autor s'identificava com a mestre. Per part seua, la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana va fer públic un comunicat en el qual recalcava que Vicente Belenguer Santos no exercia com a docent ni a la xarxa de centres públics ni en la de concertats de la Comunitat.

Per la seua banda, des de la Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya van apuntar a Europa Press que Belenguer va estar en la borsa d'interins i va fer alguna substitució en esta comunitat autònoma, i alhora van ressaltar que en eixos moments no tenia "cap relació contractual" amb el Govern català.

CAS D'ADRIÁN

D'altra banda, lletrats de Cremades&Calvo Sotelo Abogados també han presentat als jutjats dos actes de conciliació contra dues persones pels comentaris ofensius d'antitaurins contra Adrián, un xiquet malalt de càncer a qui li agradaria ser torero i a qui li van desitjar la mort.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento